300 Personelin Katilimiyla Dagda Arama Ve Kurtarma Tatbikati Gerçeklestirildi

Afyonkarahisar Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) koordinasyonunda 11 AFAD Il Müdürlügü, STK, AFAD gönüllüleri ve afet çalisma gruplarindan olusan 300 personelin katilimi ile Dagda Arama ve Kurtarma Tatbikati gerçeklestirildi.

300 Personelin Katilimiyla Dagda Arama Ve Kurtarma Tatbikati Gerçeklestirildi
Vali Kübra Güran Yigitbasi ve il protokolünün katildigi Dagda Arama ve Kurtarma Tatbikati, Afyonkarahisar Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) koordinasyonunda 11 AFAD Il Müdürlügü, STK, AFAD Gönüllüleri ve afet çalisma gruplarindan olusan 300 personelin katilimi ile Afyonkarahisar’in Sinanpasa ilçesi Gezler köyünde basladi.

Tatbikat 3 gün sürecek.

Tatbikat önceki gün ekiplerin Afyonkarahisar’a intikali ve konuslanmasi ile baslarken, dün gece ise tatbikatin icrasi yani telsiz haberlesmesi, arama taktik ve tekniklerinin kullanilmasi, iple erisim sistemleri ile yaralinin güvenli yere tasinmasi, iz takibi yapmak, karadan kontrol edilen hava tasitlarinin etkin kullanimi, iz takip köpekleri ile arama, alan aramasi, gece sartlarinda arama yöntemleri gerçeklestirildi.

Tatbikat bölgede 12 ögrencinin kamp yapmasi esnasinda hava sartlarinin kötülesmesi sonucu, mahsur kalinmasi ve kayip olmalari üzerine kurgulanmis, arama ve kurtarma ekiplerimizin intikal süreci ile baslayan tatbikat zorlu hava ve arazi kosullarinda 4 sektörde 8 operasyon içerecek sekilde icra yapildi.

Tatbikat bugün yapilacak degerlendirme toplantisinin ardindan sona erecek

Tatbikatla, dagda arama kurtarma ekipleri müdahale kapasitesinin test edilmesi, koordinasyon ve isbirliginin artirilmasi, kurumsal ve bireysel refleks kazandirilmasi, akredite edilen ekiplerin adaptasyonlarini uygulayarak ögrenme, bilgi ve becerilerinin gelistirilmesinin amaçlandigi kaydedildi.

Tatbikata, 300 personel, 25 kurtarma kara araci, 7 hava araci, 6 köpek timi, 3 haberlesme araci, 171’i arama kurtarma olmak üzere toplam 300 personelin katildi.

Öte yandan, tatbikatin bugün yapilacak degerlendirme toplantisinin ardindan sona erecegi belirtildi.
Kaynak: İHA