2300 Yillik Zindanda Masal Keyfi

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nce gerçeklestirilen restorasyon çalismalarinin ardindan güncel sanat galerisi ve müzeye dönüstürülen 2300 yillik Zindankapi, bu kez Evvel Zaman Masal Senligi’ne ev sahipligi yapti. Senlikte, çocuklar kadar yetiskinler de masal dünyasinda renkli bir yolculuga çikti.

2300 Yillik Zindanda Masal Keyfi
Pandemiden etkilenen çocuklara moral vermek amaciyla geçtigimiz yil baslatilan ‘Evvel Zaman Masal Senligi’nin ikincisi, tüm hiziyla devam ediyor. UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Ihtisas Komitesi Üyesi Doç. Dr. Evrim Ölçer Özünel danismanliginda hazirlanan senlikte 32 masal anlaticisi, Türk Dünyasi’nin seçkin 100 masalini Bursalilarla bulusturuyor. Sehrin 10 farkli noktasinda düzenlenen senlige bu kez, 2300 yillik Zindankapi ev sahipligi yapti. Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan restore edildikten sonra güncel sanat galerisi ve müze olarak hizmet veren Zindankapi’nin bahçesinde düzenlenen senlige, çocuklar kadar yetiskinler de büyük ilgi gösterdi. Istanbul’dan gelen anlatici Mustafa Cem Alfar, ‘Bey mi yaman el mi yaman’ masaliyla, Bursali anlatici Seher Kanber Bilgi de müzisyen Tahir Ayne esliginde ‘Farz-i mahal’ adli masallari dinleyiciyle paylasti.

Yogun ilgi mutlu ediyor

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da çocuklarin Zindankapi’daki masal keyfine eslik ettik. Masallari çocuklarla birlikte dinleyen Baskan Aktas, senlige gösterilen yogun ilginin kendilerini de mutlu ettigini söyledi.

Sehrin 10 ayri noktasindaki masal bulusmalarinin devam ettigini ifade eden Baskan Aktas, “Çocuklugumuzda ‘Evvel zaman içinde kalbur saman içinde’ sözleri ile baslayan masallari hep dinledik ve her masal bittiginde bir sonraki masali hep merak ettik. Hem çocuklarimiz için hem de çocuklugunu özleyenler için de bu etkinligimiz güzel oldu. Ailelerin ve çocuklarin mutlu oldugunu görmek, bizleri ziyadesiyle sevindiriyor” dedi.

Kaynak: İHA