Gasp Ettikleri Araçla Husumetlisini Öldüren Zanlilar Tutuklandi

Konya’da gasp ettikleri araçla gittikleri husumetlisini tabancayla vurup öldüren ve kaçtiklari sirada bir köpegi de silahla vurarak öldüren 2 süpheli, çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gasp Ettikleri Araçla Husumetlisini Öldüren Zanlilar Tutuklandi
Olay, dün saat 09.30 siralarinda merkez Karatay ilçesi Sultan Mesut Mahallesi Aybasti Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Nakipoglu Mahallesi Cihangir Caddesi üzerinde, A.S. idaresindeki 42 AIG 724 plakali araci Medet M., arkadasi Coskun A. ile birlikte silah zoruyla durdurup gasp etti. Sürücü A.S.’nin ihbari üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis, sürücünün eskal ve aracin gidis istikametinde süphelileri yakalamak için arastirma baslatti. Araci gasp eden süphelilerin Sultan Mesut Mahallesi Aybasti Sokak üzerinde Halis Tatli’yi (27) gögüs ve bacagindan tabanca ile vurdugu ihbari üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ugradigi silahli saldiri sonrasi agir yaralanan Halis Tatli, yakinlari tarafindan kaldirildigi Konya Numune Hastanesinde kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Olay sonrasi çevrede genis çalisma baslatan Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ile Karatay Ilçe Emniyet Müdürlügü Suç Önleme ve Arastirma Büro Amirligi ekipleri, süpheliler tarafindan gasp edilen araci Akifpasa Mahallesi Istanbul Caddesi üzerinde terk edilmis halde bulurken, sahipli bir köpegi de tabancayla vurarak öldürdüklerini belirledi.

Süpheliler çikarildiklari mahkemece tutuklandi

Olay sonrasinda çalisma baslatan Konya Emniyet Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi Ekipleri, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) görüntülerinden yola çikarak sahislari suç aleti tabanca ile birlikte yakaladi. Polis, Halis Tatli’nin ve olay yerinden kaçarken öldürülen köpegi Medet M.’nin vurdugunu, bu olaylarda Coskun A.’nin da yardim ettigini tespit etti. Nitelikli yagma, kasten adam öldürme ve sahipli köpegi öldürme suçlarindan gözaltina alinan Medet M. ve Coskun A. emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildigi adliyede çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA