300 Kisinin Istihdam Edilecegi Fabrikanin Temeli Atildi

Tunceli’de 300 kisinin istihdam edilecegi fabrikanin temeli, Vali Mehmet Ali Özkan, Firat Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Abdulvahap Yogunlu, kurum amirleri ve vatandaslarin katilimiyla atildi.

300 Kisinin Istihdam Edilecegi Fabrikanin Temeli Atildi


’Çalisan ve Üreten Gençler Programi’ çerçevesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan desteklenen ve 8 milyon 553 bin lira ihale bedeli olan proje için 3 bin metrekarelik konfeksiyon fabrikasi kurulacak.

Temel atma töreninde konusan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in himayelerinde, Bakanlarimizin destekleriyle Tunceli’nin her gün bir adim daha ileriye, bir adim daha güzellige dogru yol yürümeye devam ettigini söyledi.

Vali Özkan, "Gençlik ve Spor Bakanligimiz ve Sanayi ve Teknoloji Bakanligimizin destekleriyle insanlarimiza, gençlerimize is ve ekmek kapisi olacak fabrikamizin temelini atiyoruz. Burada Il Özel Idaremiz ve Firat Kalkinma Ajansimiz koordine halinde çalismayi yürütüyorlar. Insallah eylül sonunda fabrikamiz tamamlanacak. Burada gençlerimiz, insanlarimiz ekmek bulacak. Bu vesileyle her zaman himayelerini bizlerden esirgemeyen Cumhurbaskanimiza, Teknoloji Bakanimiza, Gençlik ve Spor Bakanimiza, emegi geçenlere, Il Özel Idaremize, Firat Kalkinma Ajansimiza sükranlarimi sunuyorum. Insallah iyi olacak, insallah daha güzelliklerle daha farkli sektörlerde Tuncelimiz yatirimlarla bulusacak. Emegi geçenlerden Allah razi olsun” dedi.

Daha sonra konusan Firat Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Abdulvahap Yogunlu da "Projenin tamamlanmasiyla insallah burada bir fabrika açilmis olacak. Hem Tunceli’mizin üretimine katkida bulunacak, hem organize sanayi bölgemizin hareketlenmesini saglayacak hem de 300 gencimize is saglanmis olacak” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Eylül ayinin sonunda tamamlanmasi planlanan fabrikanin temel atma töreni gerçeklestirildi.

(Ercan Topaç - IHA)
Kaynak: İHA