Yayaya Yol Vermek Isterken Zincirleme Kazaya Neden Oldular

Antalya’nin Manavgat ilçesi D-400 Karayolu Hatipler Yenimahalle’de yaya geçidindeki yayaya yol vermek için duran araçlar zincirleme kazaya neden oldu. Kazada, 2 kisi yaralandi.

Yayaya Yol Vermek Isterken Zincirleme Kazaya Neden Oldular


Manavgat-Antalya D-400 Karayolunda plakasi ve sürücüsü belirlenemeyen bir otomobil, Hatipler Yenimahalle’de bulunan yaya geçidinde bekleyen yayaya yol vermek için durdu. Arkasindan gelen ve duran araca çarpmamak için duraklayan A. Ö.’in kullandigi 06 COE 024 plakali araca Y. Y.’in kullandigi 38 JE 307 plakali araç, bu araca da E.Y.’in kullandigi 07 AEH 519 plakali araç arkadan çarpti.

3 aracin karistigi yol kenarindaki isyerinin güvenlik kamerasina da yansiyan zincirleme kazada ortadaki araçta yolcu olarak bulunan Y. Y.ve N. S. yaralandi. Yaralilar, 112 saglik ekibinin olay yerindeki müdahalesinin ardindan hastaneye kaldirildi.

06 COE 024 plakali aracin sürücüsü A. Ö., önünde kirmizi bir otomobilin yayaya yol vermek için durdugunu belirterek “Ben de duran otomobile çarpmamak için durdugum an arkamdan gelen araç benim aracima çarpti. Yaya geçip geçmemekte kararsiz kalinca da önümdeki araç yoluna devam etti” diye konustu.

Kaynak: İHA