Turgutlu'da 'En Güzel Erik Yarismasi' Düzenlendi

Turgutlu Belediyesi, Turgutlu Doga Kültür Yasam Dernegi (YASAMDER) ve Turgutlu Kent Konseyi isbirligiyle Yerel Tohum Takas ve Bahar Senligi’nde Türkiye’de bir ilk olarak Dumanli Papaz Erigi Hasadi ve En Güzel Erik Yarismasi gerçeklestirildi.

Turgutlu'da 'En Güzel Erik Yarismasi' Düzenlendi
Turgutlu Belediyesi, YASAMDER ve Turgutlu Kent Konseyi tarafindan bu yil dördüncüsü düzenlenen ve birbirinden renkli etkinliklere ev sahipligi yapan Yerel Tohum Takas ve Bahar Senligi’nde bir ilke imza atildi. Senlikte Türkiye’nin tek üretim merkezi olan dumanli papaz erigi hasadi etkinlikleri düzenlendi.

Hasat etkinlikleri çerçevesinde “En Güzel Erik Yarismasi” yapildi. Dört adayin yaristigi yarismada jüri üyeleri tarafindan yapilan degerlendirmelerin ardindan dereceye giren isimler belli oldu.

“En Güzel Erik Yarismasi”nin birincisi olarak 1000 TL mazot ödülünü kazanan isim Selahattin Gür olurken, 750 TL gübre ödülünün sahibi olan Kamuran Toprak, yarismada ikinci oldu. Sedat Uysal ise üçüncü oldugu yarismada 500 TL zirai ilaç destegi ödülünü kazandi. Yarismayi kazanan isimlere ödüllerini Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, Cumhuriyet Halk Partisi Turgutlu Ilçe Baskani Hüseyin Oguz ve YASAMDER Temsilcisi Adnan Ayan takdim etti.

“En Güzel Erik Yarismasi”ni üçüncü olarak tamamlayan Sedat Uysal, üçüncülük ödülünü SMA Hastaligiyla mücadele eden Irem Nur bebegin sagligina kavusmasi için sürdürülen yardim kampanyasina bagisladi.

Dumanli papaz erigi hasadi hakkinda açiklamada bulunan Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, “Yerel Tohum Takas ve Bahar Senligi’mizde Türkiye’de bir ilk olarak dumanli papaz erigi hasadimizi gerçeklestirerek ‘En Güzel Erik Yarismasi’ni düzenledik. Hayat pahaliligi, mazot ve gübre basta olmak üzere artan maliyetler sebebiyle çiftçilerimiz çok zor kosullar altinda topragimizi islemeye devam ediyorlar. Biz de çiftçilerimizin üretimlerine bir nebze de olsa katki saglamak ve gösterdikleri emeklere tesekkür etmek için bu yarismayi düzenledik ve ödüllerimizi de bu dogrultuda belirledik. Yarismamiza katilan ve dereceye giren çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Ayrica Irem Nur bebegimizin bir an önce sagligina kavusmasi için yürütülen yardim kampanyasina üçüncülük ödülünü bagislayan Sedat Uysal kardesime ayrica tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA