Sokak Köpeginden Yumruk Büyüklügünde Tümör Alindi

Zonguldak’ta 13 yasindaki Karabas isimli sokak köpeginin karnindan el büyüklügünde tümör alindi.

Sokak Köpeginden Yumruk Büyüklügünde Tümör Alindi
Zonguldak’ta hayvan barinaginda bakilan 13 yasindaki Karabas isimli sokak köpegi vücuda olusan büyün bir kitle nedeniyle kent merkezinde bulunan veteriner klinigine getirildi.

Veteriner hekim Önder Alkan’in yapmis oldugu muayene sonucunda Karabas isimli sokak köpeginin karin bölgesinde yumruk büyüklügünde tümör tespit edildi. Yapilan basarili ameliyat sonucunda tümör karin bölgesinden alinarak, köpek tedavi edildi.

Suanda yogun bakima alinan ve durumu iyi olan Karabas isimli sokak köpeginin yapilacak son tahlillerin ardindan tekrar hayvan barinaga teslim edilecek. Veteriner hekim Önder Alkan, “Simdi bu ameliyat yaptigimiz köpek barinaktan geldi. 13 yas üzeri. Yasli bir hastamiz. Sag kaburga üzerinde karin bölgesi üzerinde kaslardan kök alan bir tümör. Tümörü biz hayvanin kan tahlili ve diger tahlillerini yaparak ameliyat yapilabilir mi diye karar verdik. Operasyon yaptik hastamiz suanda düzeldi. Bu tür tümörlerde demarkasyon dedigimiz genis bir mars alani birakmak zorundayiz. Tümörün yari çapi kadar saglam dokuyu da almak zorundayiz. Onun için yaramiz baya büyük oldu. Suanda tedavi altinda. Daha sonra dikislerini alacagiz, normal hayatina birakacagiz. Hiç bir sikinti yok. Neselendi iyilesti, kan degerleri yerine geldi. Bir enfeksiyon çikmazsa normale dönecek. Çok büyük bir kistle oldugu için sarkmis vaziyette gözüküyor. O sarkik vaziyetin be oldugunu hayvan severler bilmedigi için getirdiler biz muayene ettik. Tümör oldugunu ve o tümör alinmasi gerektigini izah ettik. Operasyona aldik. Alinmasaydi o bölgede akcigere beyine herhangi bir durum ortaya çikabilecegini bilmiyoruz. Ancak patolojiden sonra belli olabilir. Yapmamis bilse o kadar büyük bir kitlenin yirtilabilecegi kanaya bilecegi düsebilecegi kanamadan hayvanin sikintiya düsebilecegini düsündük” dedi.

Kaynak: İHA