Osmaneli'nde Hidirellez Senlikleri Basladi

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde bulunan mahalle ve köylerde her yil geleneksel olarak düzenlenen Hidirellez senlikleri hafta sonu basladi.

Osmaneli'nde Hidirellez Senlikleri Basladi
Cumartesi günü Selçik köyünde baslayan Hidirellez senlikleri, pazar günü Medetli ve Çiftlik köylerinde devam etti. Köylerde yapilan Hidirellez senliklerinde katilimcilara sifali pilav ikram edildi. Osmaneli Kaymakami Yüksel Ünal hafta sonlari köylerde geleneksel olarak yapilan Hidirellez senliklerine katilarak hayirli olsun temennisinde bulundu.

Medetli Köyü Muhtari Gürhan Karaca, her yil geleneksel olarak yapilan hidrellez senliklerin kutlanmaya da devam edecegini belirterek, "Burada birlik, beraberlik ve kaynasma duygularinin daha da güçlendigine sahit oluyoruz. Bu senlikleri köyümüzde her yil geleneksel olarak düzenliyoruz. Bizleri yalniz birakmayan tüm misafirlere tesekkür ediyorum. Insallah hepimiz açisindan hayirli ugurlu olur. Katilimlarinizdan dolayi size tesekkür ediyorum" diye konustu.

Kaymakam Ünal ise “Birlik ve beraberligimizin daim olmasi böyle organizasyonlarla, geleneklerimizi devam ettirmekle mümkün oluyor. Burada bizden sonra gelecek olan nesillerde bizlerden örnek aliyorlar. Senede bir kez dahi olsa memleketinize geliniz, buralarda hatiralarinizi yasataniz. Ülkemizin her kösesi, her gelenegi güzel, Allah daim etsin insallah, Hidirellez senliklerinin düzenlenmesin de, hazirlanmasinda emek harcayan, basta, köy muhtari Gürhan Karaca ve köy halkina, katilim saglayan vatandaslarimiza tesekkür ediyor bugün anneler günü olmasi vesilesiyle de tüm kadinlarimizin anneler gününü kutluyor sevgi ve saygilarimi sunuyorum”. Ifadelerine yer verdi.

Köylerde düzenlenen Hidirellez senlikleri aksam saatlerine kadar devam ederken tüm katilimcilara yufka, pilav, tatli ve ayran ikram edildi. Yapilan etkinliklere, Osmaneli Kaymakami Yüksel Ünal, Belediye Baskani Münür Sahin, Il Genel meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluslari temsilcileri ve davetliler ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA