Okul-Sanayi Is Birligi Protokolü Imzalandi

sanayi is birligi protokolü imzalandi.

Okul-Sanayi Is Birligi Protokolü Imzalandi
Samsun Valiligi himayesinde Il Milli Egitim Müdürlügü ile Samsun Otomotiv Yetkili Saticilari Dernegi (SOYS) arasinda uygulanacak olan okul-sanayi is birliginin protokol imza töreni, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, Il Milli Egitim Müdürü Murat Yigit ve Samsun Otomotiv Yetkili Saticilari Dernegi (SOYS) Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Koçak’in katilimiyla gerçeklestirildi.

Imzalanan protokolle, otomotiv gövde ve otomotiv boya bölümü olan Çarsamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Samsun Otomotiv Yetkili Saticilari Dernegi Egitim Atölyesi kurulmasini, okulun egitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesini, otomotiv gövde ve otomotiv boya sektörünün ihtiyaç duyulan nitelikli isgücünü yeni teknik ve yöntemlere dayali olarak yetistirmeyi hedeflediklerini ifade eden Vali Dagli, Türkiye’de son dönemde atilan adimlarla birlikte is gücü piyasasinin mesleki egitimin tüm süreçlerine dahil edildigini ve bunun da egitim, üretim ve istihdam iliskisini oldukça güçlendirdigini ifade ederek, sunlari söyledi:

“Mesleki egitimin gelismesi ve büyümesi istihdamin artmasina, gençlerimizin gelecege daha güvenle bakmasina ve üretimin artmasina katki sagliyor. Bu ve benzeri protokoller de sektörler ile mesleki ve teknik egitim kurumlari arasinda daha güçlü ve kapsayici bir bag kurulmasina vesile oluyor. Böylelikle ögrencilerimiz hem is gücü piyasasinin talep ettigi beceri, yetkinlik ve yeteneklerle çok daha iyi donatiliyor hem de mezun olduktan sonra çok daha kolay istihdam edilebiliyor. Bu hem sektör, hem ögrencilerimiz hem de ülkemizin ekonomisi için oldukça önemli bir kazanimdir.”
Kaynak: İHA