Malatya'nin Ilk Karavan Festivali Sona Erdi

Hidirellez etkinlikleri çerçevesinde, Malatya Battalgazi Belediyesi ile Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonunun is birliginde düzenlenen ve 3 gün süren Ispendere Kamp Karavan Festivali sona erdi.

Malatya'nin Ilk Karavan Festivali Sona Erdi
Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in talimatlariyla Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan Malatya’da ilk kez düzenlenen Ispendere Kamp Karavan Festivali sona erdi. Hidirellez etkinlikleri çerçevesinde 3 gün süren festival, unutulmaz etkinlikleri ile katilimcilara Malatya’da ilkleri yasatti. Türkiye’nin dört bir yanindan karavanlariyla festivale katilan karavan tutkunlari, essiz tabiati ve zengin mineral deposu suyu ile sakli cennet Ispendere Sifali Içmelerinde unutulmaz bir festivali geride birakti.

Festival renkli anlara sahne oldu

Kortej yürüyüsü ile starti verilen festivalin ilk gününde katilimcilar için kamp atesi basinda sucuk ekmek ikrami yapildi. Mandalin Tadinda Kadir Bas ile 90’lar gecesinde müzik ziyafeti yasayan katilimcilar, festivalin ikinci gününde doga yürüyüsü ile güne merhaba dedi.

Battalgazi Belediyesi tarafindan düzenlenen tarihi tur gezisi ile ilçede tarihi yolculuga çikan katilimcilar, sonrasinda Battalgazi’nin Kalbi Kadin Kooperatifi’ndeki gönüllü kadinlarin hazirlamis oldugu yöresel yemek ikramina katildi.

Malatya’nin yöresel yemekleri tadan katilimcilar, günün aksaminda ise Malatya türküleri ile unutulmaz bir gece yasadi. Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder ve Battalgazi ilçe Kaymakami Abdül Kadir Duran’in da katildigi gecede müzik ziyafeti yasayan katilimcilar, düzenlenen birçok etkinlikle renkli anlar yasadi. Festivalin son gününde ise Ispendere Sifali Içmelerinde fidan dikimi gerçeklestiren katilimcilara, sürpriz bir ziyaret de gerçeklestirildi.

8 Mart Anneler Günü sebebiyle Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in esi Yildiz Güder ve Battalgazi Ilçe Kaymakami Abdül Kadir Duran’in esi Münise Duran, kadin katilimcilari festival alaninda ziyaret ederek Anneler Günü’nü kutladi. 3 gün boyunca gönüllerince dört dörtlük bir festival yasayan katilimcilar, memnun sekilde Malatya’dan ayrildi.

Karavan tutkunlari festivale doydu

Malatya’da düzenlenen festivale hayran kaldiklarini aktaran karavan tutkunu Gürel Demirutku, “Yaklasik elli gündür yollardayiz. Yemyesil bir doga da kamp yaptik. Battalgazi Belediyesi güzel bir organizasyon yapmis. Belediye olarak tüm ekip mükemmel. Mahcup edecek kadar çok sey yaptilar. Türkiye için Malatya için güzel bir festival. Ilk kez Malatya’ya geliyorum ve herhalde son olmayacak. Karavanci arkadaslarimiza Malatya’yi anlattik ve onlarda merak ediyorlar” dedi.

Bir baska karavan tutkunu Esra Amira Yigen ise “Olaganüstü güzel bir festivali yasadik. Güzel agirlandik ve Malatya’ya bayildim. Dogasina, suyuna, havasina, tarihine, misafirperverligine ve ayri ayri birçok seyine hayran kaldik. Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’e tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Festivali Malatya’ya ilk kez kazandiran Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’e tesekkürlerini ileten karavan tutkunlarindan Duran Yücel, “Mükemmel bir kamp yasadik ve sag olsun baskanimiz, kaymakamimiz bu süreçte bizleri mutlu etmek için hep yanimizda oldular. Bu kadar güzel hizmetin altinda eziklik bile hissettik. Baskanimiza ve ekibine cani gönülden tesekkür ediyorum. Bundan sonra düzenlenecek olan festivale daha çok arkadaslarimiz ile katilacagiz. Baskanimiz bizlere kamp alani da yapacak. Unutulmaz bir festival yasadik. Her sey için tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Bir baska karavan tutkunu Elif Kacar ise “Malatya yesil ve temiz bir sehir. Malatya’ya ve Battalgazi’ye bayildik. Insanlari çok güler yüzlü ve bizlerle yakindan ilgilendiler. Kendimi borçlu hissediyorum. Festivalde her seyin en ince ayrintisina kadar düsünülmüs. Ben bu kadar güzel olacagini ve Battalgazi’den bu kadar memnun ayrilacagimizi düsünmemistim. Buradan herkese sesleniyorum; Malatya’ya ve Battalgazi’ye gelin. Her bir karesinde tarih kokan buralari yakindan taniyin. Görmeyen insan çok sey kaybeder. Baskanimizin ve kaymakamimizin eslerine Anneler Günü sürprizi içinde ayrica tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



“Bu festivalimizi geleneksel hale getirecegiz”

Karavan kültürünü Malatya’ya yerlestireceklerini ve festivali geleneksel hale getireceklerine dikkat çeken Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Yogun katilimin saglandigi güzel bir festivali daha geride biraktik. Türkiye’nin dört bir yanindan gelen misafirlerimizi Battalgazi’de agirlamaktan dolayi çok memnun olduk. Marka sehri olan Malatya’mizda ve Battalgazi’mizde ilk kez böyle bir festivale imza attik. Bu festival bir baslangiç ve Battalgazi’yi karavanin merkezi yapacagiz. Festivalimize gösterilen ilgi bizleri fazlasiyla memnun etti. Sizlerin de memnuniyetle buradan ayrildigini görünce bizler mutlu olduk. Eksikliklerimiz olmus olabilir ama sizlerinde destekleriyle bu eksikliklerimizi giderecegiz. Insallah bundan sonra paydaslarimizin da destegini alarak bu festivalimizi geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. Tabi burada katilimcilara da büyük is düsüyor. Gördügünüz ve yasadigini festivali diger karavancilara anlatmaniz gerekiyor. Ilçemizin turizm potansiyelini daha arttirmak için çalismalarimiza devam edecegiz. Festivalimize katilan tüm katilimcilara tesekkürlerimizi sunuyoruz, sizleri önümüzdeki festivallere simdiden davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA