Kayaliklardan Denize Atladi, Bogulmanin Esigine Geldi

SINOP – Sinop’un Hamsilos Koyunda kayaliklardan atlayan iki arkadastan birisi, neredeyse bogulmanin esigine geldi. Yarim saat suda çirpinan kisiyi kiyiya çeken arkadasi, yasadigi trajikomik anlari cep telefonuyla kaydetti.

Kayaliklardan Denize Atladi, Bogulmanin Esigine Geldi
Olay, dün Sinop’un Akliman mevkisinde bulunan Hamsilos Koyunda meydana geldi. Yusuf Ünsal (19) ve Muhammet Kosar (20), deniz sezonunu açmak için Hamsilos’ta bulunan yaklasik 20 metrelik kayaliklara gitti. Önce tek basina atlayan Ünsal, yabancisi oldugu bölgede çikis yerini bulamayip ters istikamete yüzdü. Gittigi bölgeden çikmayi basaramayan Ünsal, geldigi yere geri yüzmek istedi. Fakat dalgalar ve soguktan yorularak çirpinmaya ve su yutmaya basladi.

Yaklasik yarim saat suda kaldiktan sonra arkadasinin çirpindigini gören Muhammet Kosar, arkadasinin yanina gitti, kolundan çekerek kiyiya ulastirdi. Saglik ekiplerinin olay yerinde müdahale ettigi Ünsal, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Saglik durumunun iyi oldugunu belirten Ünsal, çirpindigi sirada kayaliklara çarparak vücudunda çizikler olustu. Arkadasinin hayatini kurtaran Kosar ise baslarindan geçen trajikomik anlari cep telefonuyla kaydetti.

Hamsilos’ta ilk kez atladigini ve çikis yerini bulamadigini söyleyen Yusuf Ünsal, “Ben atladim, ters tarafa yüzdüm çikis tarafina yüzmedim, bilmiyordum orayi. Oraya kadar yüzünde dalga da ters tepti, kayalara çarptim. O arada nefes de kalmadi, iki buçuk litre su yutmusumdur yaklasik. Sonra tekrar ters tarafa yüzdüm, oradan arkadas çekti kayaliklara dogru aldi beni. Yarim saat cebellestim, cigerlerim hala agriyor. Hastanede oksijen taktilar, isittilar ayaklarima pansuman yaptilar. Deniz buz gibiydi, kimse girmesin” dedi.

Arkadasinin hayatini kurtaran Muhammet Kosar, “Bir adam vardi o gördü, arkadasin surada diye gösterdi, çirpiniyordu. Sonra atladim, bana dogru yüzdü, kolunu tuttum disari çikardim. Yarim saat falan denizde kaldi, su da baya soguktu” diye konustu.

Kaynak: İHA