'Hisseli Harikalar Kumpanyasi' Tekrar Opera Sahnesinde

Türkiye’nin en çok bilinen ve en çok sevilen müzikali “Hisseli Harikalar Kumpanyasi” Samsun Devlet Opera ve Balesi prodüksiyonuyla tekrar opera sahnesinde sahnelenecek.

'Hisseli Harikalar Kumpanyasi' Tekrar Opera Sahnesinde
Devlet Opera ve Balesi’nde pandemi nedeniyle yasanan karantina günleri sonrasi ilk kez sahnelenecek olan “Hisseli Harikalar Kumpanyasi” müzikalinin ilk gösterimi 11 Mayis 2022 Çarsamba aksami saat 20.00’de Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçilari tarafindan Aydin Gün Salonu’nda gerçeklesecek. Besteci ve orkestra sefi Kivanç Tepe’nin müzik düzenlemelerini yaparak senfonik orkestraya uyarladigi, rejisör Sahan Gürkan’in opera-bale sahnesine tasidigi, koreografisini Sebnem Senel’in üstlendigi müzikal 2021-2022 sanat sezonunda da sahneleniyor.

Türk tiyatrosunun büyük ustasi Haldun Dormen’in yazdigi, Hababam Sinifi filmi müzigiyle gönüllere taht kuran besteci Melih Kibar’in besteledigi ve Çigdem Talu’nun sarki sözlerini yazdigi bu ünlü müzikal; ilk defa 1980 yili Mart ayinda Egemen Bostanci yapimciligi ve Haldun Dormen’in rejisiyle seyirci karsisina çikmis, yalnizca o yillarda 600’den fazla temsil yaparak tüm Türkiye’yi gezmis ve Türk halkinin büyük begenisini kazanmisti. Yillar içinde birçok kez sahneye tasinan, kayitlari televizyonda yayinlanan, hatta dizisi yapilan müzikal; 30 yil içerisinde milyonlarca izleyici tarafindan taninan, bilinen, sevilen bir efsaneye dönüsmüstü. Rüya kadro olarak tabir edilen unutulmaz oyunculari Erol Evgin, Nevra Serezli, Adile Nasit, Kartal Kaan, Ilyas Salman, Aysen Gruda ve Mehmet Ali Erbil’le bir yildizlar geçidi olarak dönemine damgasini vurmustu.

100’ü askin sanatçi ve teknik ekibin görev aldigi Hisseli Harikalar Kumpanyasi müzikali; 2021-2022 sanat sezonundaki ilk temsillerini 11 ve 12 Mayis 2022 aksamlari, sonraki temsillerini ise 23 ve 24 Mayis 2022 aksamlari saat 20.00’de Aydin Gün Salonu’nda gerçeklestirecek. Eserin sinirli sayidaki biletleri, internet sitesinden ve Samsun Devlet Opera ve Balesi gisesinden alinabiliyor.
Kaynak: İHA