Geri Adim Atmayacagiz Diyen Baskan, Ekmek Fiyatini 2 TL'ye Indirdi

Sivas’in Sarkisla ilçesinde firincilar ile Belediye arasinda süren ekmek mücadelesinde Sarkisla Belediye Baskani Ahmet Turgay Oguz, Sivas Belediyesinden aldigi destekle 2 TL’den ekmek satisina basladi.

Geri Adim Atmayacagiz Diyen Baskan, Ekmek Fiyatini 2 TL'ye Indirdi
Sivas’in Sarkisla ilçe Belediye Baskani Ahmet Turgay Oguz, firinlarin liste fiyati olan 2.5 TL’nin üzerinde ekmek satisi yapmalarina izin vermedi. Firinlar yüksek maliyetleri gerekçe gösterip 200 gramlik somon ekmegi 3 TL’den satmak istedi. Baskan ise liste fiyatinin üzerine çikilmamasi hususunda israr etti. Firinlar eylem yaparak ekmek çikartmadi, Oguz Sivas’tan ekmek getirtip halka ücretsiz ekmek dagitti.

Firincilar israrindan vazgeçmeyince bu kez de ilçenin 3 farkli noktasina halk etmek noktalari kurdu. Sivas Belediye’nden aldigi destekle bugün itibariyle 200 gramlik somon ekmegi 2 TL’den satisa sundu. Halk ekmek noktalarinin önünde kuyruklar olustu. Oguz, amaçlarinin esnafa zarar vermek olmadigini, firin sahiplerinin liste fiyatindan satisi kabul etmeleri durumunda halk ekmek noktalarini kaldiracaklarini söyledi.

Oguz, uzlasilamamasi halinde 2 TL’den satislarin sürecegini sözlerine ekledi.

“Niyetimiz üzüm yemek, bagciyi dövmek degil”

Sarkisla Belediye Baskani Ahmet Turgay Oguz, niyetlerinin esnafa zarar vermek olmadigini belirtip, “Sarkisla’daki firinci kardeslerimiz liste fiyati üzerinden 200 gram somon ekmegi 2.5 TL’den satmak istemediler. Maliyetleri yüksek oldugu için 3 TL’ye satmak istediklerini ifade ettiler. Bizde liste fiyatinin disinda bir uygulamayi kabul etmeyecegimizi, Sivas ve Kayseri’de 200 gram ekmegin 2.5 TL’ye satildigini belirterek liste fiyati degismedigi sürece 2.5 TL’den satmalari korusunda ikazda bulunduk. Buna ragmen kardeslerimiz bu hususta israrci olunca bizde vatandasimiza 2 TL’den somon ekmek satisini baslattik. Maksadimiz bagciyi dövmek degil üzüm yemektir. Esnaf kardeslerimiz ‘liste fiyati üzerinden ekmek satacagiz’ derlerse bizde bu islemi sona erdirecegiz. Hiçbir zaman esnafimiza karsi yanlis bir davranista bulunmak istemeyiz. Eger liste fiyatindan ekmek satisini kabul etmezlerse bu uygulamamiz sonuna kadar devam edecek. Esnafimizin yapmasi gereken islerin devlet tarafindan yapilmasi taraftari degilim ama o noktaya gelirse geri adim atmayacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA