Gediz'de Çocuklar, Gezen Sinema Ile Tanistilar

Kütahya’nin Gediz ilçesinde, Büyük Zafer’in 100. yili kutlamalari çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügü bünyesindeki “Gezen Sinema Tiri”, Gediz’de çocuklarla bulustu.

Gediz'de Çocuklar, Gezen Sinema Ile Tanistilar
Sinemaya erisimi kisitli olan çocuklar için gelistirilen mobil tirda kurulan sinema salonunda Rafadan Tayfa’yi izleyen çocuklar eglenceli dakikalar geçirdi.

Çocuklarin sinema ile tanismasinin genel kültürlerini artiracagi gibi hayal dünyalarini da gelistirecegini belirten Belediye Baskani Muharrem Akçadurak, “Büyük Zafer’in 100. yili kutlamalari çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügü bünyesindeki Gezen Sinema Tiri Gedizli çocuklari agirladi. Ilçemiz sinirlari içerisinde belki de ilk defa sinemayla tanisan çocuklarimiz gönüllerince vakit geçirdiler. Çocuklarimizin okullarinda aldiklari egitimleri bu tür etkinliklerle desteklemek çok önemli. Gediz Belediyesi olarak ilçemizdeki çocuklarimizin ve gençlerimizin kültür ve sanatla iç içe oldugunu görmek bizleri mutlu ediyor. Onlarin, kültürle, sanatla, tiyatroyla büyümeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu projenin de paydasi olmaktan memnuniyet duyduk” seklinde konustu.

Kaynak: İHA