Emet'teki Hidrellez Senliklerine 10 Bin Kisi Katildi

Kütahya’nin Emet ilçesi Yenice köyünde baharin müjdecisi olarak kabul edilen Hidrellez, yaklasik 10 bin kisinin katilimiyla kutlandi.

Emet'teki Hidrellez Senliklerine 10 Bin Kisi Katildi
Son 3 yildan bu yana pandemi ve Ramazan aylarina rastlamasi nedeniyle yapilamayan geleneksel hidrellez senlikleri için vatandaslar Ismail Altinay Mesire alanina akin etti. Yeniceköy Muhtarliginin günler öncesinden misafirler için yaptigi çalismalar ile halkin rahat ve huzurlu bir hidirellez geçirmeleri saglandi.

Toplu tasima araçlari ile birlikte 10 binden fazla vatandasin etkinliklere katildigi söyleyen Yeniceköy Muhtari Akin Gürkan,” Pazar sabahi 2 bin araç alana giris yapti. Hidirellez alaninda kurulan pazar yerinde 105 esnaf sergi açti. Senliklere Emet ve Hisarcik halkinin yani sira basta Kütahya ve Tavsanli olmak üzere çok sayida il ve ilçeden katilim gerçeklesti” dedi.

Emet Belediyesince kurulan belediye çadiri önünde halka helva ikrami yapilirken, ikramlari AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Emet Kaymakami Hasan Çiçek, Emet Belediye Baskani Hüseyin Dogan, Hisarcik Belediye Baskani Fatih Çaliskan gerçeklestirdi.

Emet belediyesi organizasyonunda Gediz Mehteran Ekibi ve Bursa Kiliç Kalkan ekibinin sahne aldigi senliklerde Emet Halk Egitim Müdürlügü folklor ekibi de bir gösteri sundu.

Bu yil Hidirellez senliklerinin Anneler Gününe rastlamasi nedeniyle Emet Belediyesince mesire alanindaki kadinlara çiçek dagitildi.

Vatandaslarin huzurlu bir senlik geçirmeleri için yogun güvenlik tedbirleri alindigi Hidirellez senliklerinde Jandarma, itfaiye, saglik ekipleri gün boyu görevleri basindaydi. Il Özel Idarece bölgeye iki seyyar tuvalet araci gönderildi.

Etkinliklerde stant açan Emet Kizilay Subesince halka çay ikraminda bulunuldu, ayrica çocuklara boyama kitabi ve seker dagitildi.
Kaynak: İHA