Edremit'te Bölgenin Ilk Ve Tek 'Glütensiz Kafe Ve Firini' Hizmete Açildi

Van’in Edremit Belediyesi tarafindan kurulan ve glütensiz tüm ürünlerin üretilecegi Dogu Anadolu Bölgesi’nin ilk ve tek ‘Glütensiz Kafe ve Firin’i hizmete açildi.

Edremit'te Bölgenin Ilk Ve Tek 'Glütensiz Kafe Ve Firini' Hizmete Açildi
Edremit Belediye Baskani Ismail Say’in vatandaslarin saglikli yasam ve beslenmelerinin amaçlandigi ’Insan ve Saglik Odakli Sosyal Yasam Projesi’ bünyesinde ‘Glütensiz Kafe ve Firin’ hizmete açildi. Ipekyolu Caddesi Kocaeli Parki karsisinda bulunan kafenin açilisina AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Cumhurbaskani Basdanismani Gülsen Orhan, Edremit Belediye Baskani Ismail Say, Van Emniyet Müdürü Atanur Aydin, AK Parti Edremit Ilçe Baskani Sezer Bayramoglu, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Zahir Soganda, DAKA Genel Sekreteri Halil Ibrahim Güray, kamu kurum ve kuruluslarin daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, çölyak hastalari ve vatandaslar katildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü Ögretim Görevlisi Süleyman Engin, Baskan Say’a projeden dolayi tesekkürlerini ileterek, bölgeye hizmet verecek olan böylesi bir merkezin önemli yer oldugunu ifade etti.

Edremit Belediye Baskani Ismail Say ise sosyal belediyecilik anlaminda bir projeyi daha hayata geçirmenin mutlulugunu yasadiklarini belirtti.

2 yil önce Van’da çok ciddi sayida çölyak hastasinin oldugunu tespit ettiklerini ifade eden Baskan Say, bu anlamda proje ekibi ile bir çalisma baslattiklarini kaydetti.

Çölyakli hasta sayinin yaklasik 5 binlerde oldugunu vurgulayan Baskan Say, “Çölyak hastalarinin özellikle küçük yastan itibaren sindirim sisteminde kaynaklanan bir problemle beslenmeleri sikintiya giriyordu. Bu anlamda da Gaziantep’ten, Adana’dan ve Malatya’dan bu tarafa herhangi bir tesis bulunmamaktaydi. Biz de bu tesisin çalismalarini gerek DAP Idaresi ile gerekse de kendi proje ekibimiz ile projeyi hayata geçirdik. Ramazan ayinda begeni üretimleri yaptik. Bu süreçte Süleyman Engin Hocamiz kendi isletmesiymis gibi özveriyle çalisti. Bu projenin hayata geçmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Insallah sadece Van degil, bölgedeki tüm çölyak hastalarimiza bir umut isigi oldu. Ürünlerin Van’daki hastalarimiza ulasimi konusunda da yerel bir markette cüzi bir rakamla satisa sunulacak. Bu konuda gerekli anlasmalarimizi yaptik, çölyakli vatandaslarimiz bu ürünlere daha rahat bir sekilde ulasacaktir” dedi.

Çölyak hastalari adina konusan Van Çölyak Egitim, Kültür, Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Giyasettin Sevgin, Edremit Belediye Baskani Ismail Say’in bu projeyi hayata geçirmesinin çok anlamli oldugunu ifade ederek sükranlarini dile getirdi.

“Van adina baskanimiza tesekkür ediyorum”

Cumhurbaskani Basdanismani Gülsen Orhan ise sözlerine Edremit Belediye Baskani Ismail Say’i yürekten kutlamakla basladi.

Çok önemli bir ihtiyacin giderildigini ifade eden Orhan, birçok büyüksehirde göremedikleri bir hizmetin Van’da açilmasinin anlamli bir hizmet oldugunu belirtti.

Orhan, “Van’da 5 binin üzerinde çölyak hastasina bir de Dogu Anadolu Bölgesi’ndeki sayi eklendiginde çok ciddi bir sayinin ortaya çiktigini ve bu insanlara böyle bir hizmet sunmak son derece önemli. Belediye baskanimiz öncülügünde vatandaslarimiza sunulan hizmetler bunlarla da sinirli degil. Bir ay önce bizzat ziyaret ettigimiz çok önemli egitim tesisi vardi. Bunun gibi çok önemli ve emsali olmayan isler gerçeklestiriyor. Van adina baskanimiza tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Bu hizmetin açilisi sevincimizi arttiriyor”

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas da, glütensiz kafe ve firinin hayirli olmasini diledi. AK Parti belediyeciligin her alanda kendi hizmetlerini konusturduklarini ve adeta birbirleriyle yaristigini belirten Arvas, ak belediyelerin çok güzel hizmetlere imza attiklarini kaydetti.

Arvas, “Çölyak hastasi olan kardeslerimizin ihtiyacini karsilayacak bu hizmetin açilisini yapmak sevincimizi arttiriyor. Edremit Belediyemizin; sosyal belediyecilik, insan odakli belediyecilik anlayisi ile güzel hizmetler ortaya çikiyor. Her alanda belediye hizmetlerinden faydalanmak istenen her vatandasin ihtiyacini karsilamak için gece gündüz demeden hizmetlerine kosmuslardir. Van gelisiyor, güzellesiyor. Insan, çevre ve yatirim odakli, derdi memleket olan belediye baskanlarimizi da kutluyorum. Bugünkü açilisimizin da hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan ‘Glütensiz Kafe ve Firin’in açilis kurdelesi kesilerek hizmete sunuldu. Tesisin gezilmesi ve ikramlarin sunulmasi ile program sona ererken, ’Insan ve Saglik Odakli Sosyal Sorumluluk Projesi’ bünyesinde hayata geçirilen ’Glütensiz Kafe’ katilimcilardan tam not aldi. Kafede pide çesitlerinden pizzaya, glütensiz tatli çesitlerinden ekmek ve simide kadar her sey bulunurken, paketli ürünlerin de satisa sunulacagi yaklasik 100’ün üzerinde çesit bulunuyor.
Kaynak: İHA