Dünya Atletizm Günü Denizli'de Çesitli Etkinliklerle Kutlanacak

DENIZLI – Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan düzenlenen ‘Kosabiliyorken Kos’ projesi, Dünya Atletizm Günü (World Athletics Day) 9 ile 10 Mayis tarihlerinde Denizli’de çesitli etkinliklerle kutlanacak.

Dünya Atletizm Günü Denizli'de Çesitli Etkinliklerle Kutlanacak


Uluslararasi bir etkinlik olan Dünya Atletizm Günü (World Athletics Kids Day) kutlamalari Türkiye’de tüm illerde gerçeklesecek. Atletizm spor dalinin bilinilirliginin arttirilmasi, okul çagindaki çocuklarin ders disi zamanlarinda spor yapma becerilerinin gelistirmesi, bilgisayar basinda ve duragan geçen yasam döngülerine fiziksel hareketlilik getirilmesi amaciyla Denizli’de de etkinlikler düzenlenecek. Bugün Çamlik Mesireliginde baslayacak etkinliklerde 4-11 yas grubu sporcular, antrenörler ve sporcu aileleri yürüyüste bulusacak. Çamlik alt giriste baslayacak yürüyüs ile baharla birlikte hareketli yasama dikkat çekilecek.

Albayrak’ta atletizm senligi düzenlenecek

Yarin ise Denizli Büyüksehir Belediyesi Albayrak Tesislerinde Dünya Atletizm Günü (World Athletics Kids Day) çerçevesinde Çocuk Atletizm Etkinlikleri yapilacak. 4-7 yas ile 8-11 yas arasi çocuklarin katilimiyla gerçeklesecek etkinliklerde Pusula Çaprazi, Dayaniklilik Yarismasi, Formula 1, Yüksek Skor, Engel ve Sprint Kosulari, Üç Adim Atlama, Yürüme Bayrak Yarisi gibi yarismalar olacak. Oyunsal anlamda ise Bahçeyi Temizle, Timsah Nehri, Çemberli Siçrama, Trenle Seyahat ve Hazine Sandigi gibi etkinlikler yer alacak. Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün organize edecegi etkinliklere sadece çocuklar degil, 7’den 70’e herkesin katilabilecegi duyurulurken, tüm vatandaslar davet edildi.
Kaynak: İHA