Denizli'de 4. Ulusal Karci Dagi Zirve Senligi Düzenlendi

Pamukkale Arama Kurtarma Doga Sporlari Kulübü (PAKDOS) tarafindan Denizli daglarinin ve dogasinin tanitildigi 4. Ulusal Karci Dagi Karababa Zirve Senlikleri hafta sonu Ornaz Mesire alani üzerindeki kampta çadir konaklamali olarak düzenlendi.

Denizli'de 4. Ulusal Karci Dagi Zirve Senligi Düzenlendi


Türkiye Dagcilik Federasyonu tarafindan onaylanan faaliyete çesitli Denizli ve çesitli illerden toplamda 170 sporcu ve dogasever ile 60 izci katildi.

Iki gün süren etkinlik renkli görüntülere sahne olurken katilimcilar sporla dolu bir hafta sonu yasadi. 15 Temmuz Sehitler meydanindan Denizli Valiligi önünde tören yapilmak üzere kortej yürüyüsü ile baslayan faaliyet Kamp alani olan Ornaz Vadisine kampin kurulmasi ile devam etti. 120 dagci, Karci Dagi (AKDAGLAR) zirvesi olan 2 bin 308 metre rakimli Karababa zirvesine 18 kilometrelik basarili bir tirmanis gerçeklestirirken, yaklasik 110 dagci ve dogasever Ornaz vadisinin muhtesem patika ve ormanlarla kapli selaleler bölgesine 12 Kilometrelik doga yürüyüsü gerçeklestirdi. Iki etapli etkinlik, 130 çadirin kuruldugu kamp alaninda doga ve temiz havanin tadini çikaran katilimcilardan tam not aldi.

Ömer Ilman katilimcilara basarilar diledi

4. Ulusal Karci Dagi Zirve Senligi öncesinde PAKDOS yetkilileri ile bir araya gelen Denizli Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman, Denizli’nin Dagcilik sporu için vazgeçilmez bir sehir oldugunu ve bu senliklerin Denizli dogasinin tanitimi için çok önemli oldugunu vurguladi. Gençlik ve Spor ailesi olarak böyle güzel etkinliklerin arttirilarak devam etmesi için gayret gösterdiklerini de sözlerine ekleyen Ilman, katilan tüm sporcu ve dogaseverlere basarilar diledi.
Kaynak: İHA