Çocuklarinin Söyledigi Marslar Ukraynali Anneleri Aglatti

Rusya-Ukrayna savasi devam ederken iki Ukraynali milletvekili Konyaalti Belediyesi bünyesinde egitim gören savas magduru 350 Ukraynali çocugu kurs merkezinde ziyaret etti. Ülkelerine dönmek istediklerini belirten çocuklarin kurdugu koro, sarki ve marslar söyleyerek duygulu anlar yasanmasina neden olurken, bazi kadinlar gözyaslarina hakim olamadi.

Çocuklarinin Söyledigi Marslar Ukraynali Anneleri Aglatti
Ukrayna’dan savas nedeniyle kaçan çok sayida kisi, Antalya’da savastan uzak bir hayat sürmeye çalisiyor. Antalya’ya gelen 50 Ukraynali gönüllü kadin ögretmen, sosyal medya üzerinden bir araya gelerek savastan kaçan çocuklara kurs vermek için kollari sivadi. Kurs merkezi arayisina giren ögretmenlere Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, iki farkli merkezin kapilarini açti. Hafta sonlari için 350 çocuk, Ukraynali ögretmenlerden ders alarak yasamlarina devam ediyor.

"Ülkemize dönmek istiyoruz"

Çocuklarin yasadiklari yerleri ve durumlarini görmek için Antalya’ya gelen Ukrayna’dan gelen iki milletvekili de Konyaalti Belediyesi’nin merkezini ziyaret etti. Milletvekilleri Roman Grischuk ve Sergiy Koleboshin, Ukrayna’nin Antalya Konsolosu Emir Rustamov ile çocuklar ile sohbet etti. Çocuklar ile tek tek ilgilenen vekiller, yakin zamanda ülkelerindeki durumun düzelecegine inandiklarini söyledi.

Çocuklar ise milletvekillerine ülkelerine dönmeyi çok istediklerini söyledi.



Gözyaslarini tutamadilar

Ziyaretin sonunda çocuklarin kurdugu koro, sarki ve marslar söyledi.

Çocuklarin sarkilari duygulu anlar yasanmasina neden olurken, bazi kadinlar gözyaslarina hakim olamadi. Çocuklar ziyaretin anisina milletvekillerine kendi yaptiklari Atatürk portresini hediye etti.

Antalya’da uluslararasi okul hedefi

Ukrayna Türkiye Parlamenterler Arasi Dostluk Grubu Baskani Milletvekili Roman Grischuk, savas nedeniyle en fazla Ukraynali vatandaslari kabul eden ülkeleri ziyaret ettiklerini söyledi.

Yasam sartlarini yerinde görmek istediklerini belirten Grischuk, Türkiye’nin yakin komsu olmamasina ragmen çok sayida Ukraynali’ya ev sahipligi yaptigini söyledi.

Grischuk, “Antalya, Türkiye’de en fazla Ukraynali’nin yasadigi sehir konumunda. Savas nedeniyle bu sayida daha artti. Daha önce Antalya’da uluslararasi bir okul açmayi hedefliyorduk. Konyaalti’ndaki bu uygulamada bu amacimiz konusunda pilot bir çalisma olmus. Ukrayna’daki sartlar nedeniyle bu konu daha önemli bir pozisyon haline geldi” dedi.

Destekleri için Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen’e tesekkür eden Grischuk, kendilerine hediye edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün portresini meclis baskanlarina hediye edeceklerini aktardi.

Ukraynali çocuklardan Roksolyana Lutsyshyn ise ülkesini çok özledigini söyledi.

Lutsyshyn, “Evcil hayvanlarimi orada biraktim, onlari ve evimizi çok özledim” dedi.

Ivan Garasim ise “Ukrayna’ya dönmek istiyorum, çünkü orasi benim ülkem. Buradaki sartlar da çok iyi ama ben ülkeme gitmek istiyorum” diye konustu
Kaynak: İHA