Çanakkale'de Asiklar Sokagi'nda Gençler Kismetini Aradi

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bagli Muratlar köyü geleneksel köy hayrinda, kismetlerini arayan erkek ve kizlar Asiklar Sokagi’nda bir araya geldiler.

Çanakkale'de Asiklar Sokagi'nda Gençler Kismetini Aradi
Bayramiç’in Muratlar köyü geleneksel köy hayri 10 bin kisinin katilimi ile gerçeklestirildi.

Çevre il, ilçe ve köylerden katilim yogun oldu. Hayir yemeginde genç erkek ve kizlar da köy içinde bulunan 1.5 kilometrelik Asiklar Sokagi’nda volta atarak nasiplerini aradilar. Pandemi nedeniyle iki yildir yapilamayan hayrin bu yil düzenlenmesi ile Asiklar Sokagi renkli görüntülere sahne oldu.

Çanakkale kent merkezinden kizi Aysegül Ünlü ile katilan Harun Ünlü, “Her yil düzenlenen hayir yemegine katilirim. Burasi Asiklar Sokagi duydugunuz bildiginiz gibi. Burada genç kizlar, erkekler nasiplerini kismetlerini ariyorlar. Nasibini bulan da bulamayan da var. Bu sene masallah gençler çok kalabalik, çok iyi. Biz de gezmeye geldik kizimla beraber. Bizler çok mutluyuz” dedi.

Çanakkale’den babasi ile birlikte Asiklar Sokagini görmeye gelen Aysegül Ünlü ise, “Çok güzel buldum kalabalikti. Ortam da güzeldi” diye konustu.

Balikesir’den arkadasina bir es aramak için birlikte geldiklerini söyleyen Muzaffer Öz, “Buraya hayir için geldik. Ayrica daha önce duydugumuz bir sevgi yolu oldugunu ögrendik. Burada hayirlarin güzel oldugunu gördük. Her sey ve herkes nese içerisinde çok mutlu. Bir de bu pandemi oldugundan dolayi 2 yildan bu yana görüsemiyorduk. Ama güzel olmus. Arkadasimiz Selçuk Inak, minibüs isletmecisidir. O da bir degisiklik olsun diye geldi. Hem de bir nasip, kismet bulabilirsek arkadasa iyi olur diye düsünüyoruz” dedi.

Balikesir’den arkadasi ile Asiklar Sokagi’na gelen bekar minibüs isletmecisi Selçuk Inak (42) ise, “Hayir vesilesi ile Balikesir’den geldim. Sokakta geziyorum, görüyorum nasip isi” diye konustu.

Geleneksel köy hayrini yaptiklarini belirten Muratlar köyü Muhtari Muharrem Savas da, “100 kazan keskek, 24 bin ekmek dagitildigi hayrimiza yaklasik 10 bin kisilik katilim oldu. Allah kabul etsin. Herkese helali hos olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA