Bir Çobanin Tesadüfen Buldugu Kanyon Doga Turizmine Kazandiriliyor

Denizli’nin Çameli ilçesinde bir çobanin daglik bölgeye koyunlarinin kaçmasiyla tesadüfen bulunan Emecik Kanyonunun doga turizmine kazandirilmasi için proje hazirlandi. Tabiat Varliklari Kurulunca onaylanan proje sayesinde kanyonun, yerli ve yabanci turistlerin ugrak adreslerinden biri olmasi bekleniliyor.

Bir Çobanin Tesadüfen Buldugu Kanyon Doga Turizmine Kazandiriliyor


Denizli doga turizmi bakimindan kanyonlari ile göz doldurmaya devam ediyor. Son yillarda kesfedilen kanyonlar doga turizmine kazandiriliyor. Çameli ilçesinde bir çobanin bölgeye koyunlarinin kaçmasiyla tesadüfen bulunan Emecik Kanyonu’nun Doga Turizm’ine kazandirilmasi için proje hazirlandi. Proje Tabiat Varliklari Kurulunca onaylandi. Çameli Kaymakami Kerem Yenigün, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada; “Valiligimiz ve Kaymakamligimizca Emecik Kanyonu’nun güvenli ve konforlu sekilde ziyaretçilere sunulabilmesi için proje ihalesi tamamlanarak Tabiat Varliklari Kurulunca onaylandi” ifadesiyle duyurdu.

Ege ve Akdeniz bölgesinin en güzel kanyonlarindan biri olan Çameli’ndeki Emecik Kanyonu, hazirlanan proje ile güvenli ve konforlu hale getirilecek. Emecik Kanyonu ortalama 4-5 saat süreli 3 kilometrelik bir güzergahta yer aliyor. Kanyonda yürüyüs boyunca bir birinden güzel birçok irili ufakli selale görme sansiniz oluyor. Kismen akan sularin üzerinden atlayarak geçilen ve kayalardan tirmanip kanyonun sonunda 10 metre yükseklikten dökülen selaleye manzarasi ile adeta ilgi çekiyor. Kanyonun zeminindeki tatli su kaynaklarinda çay baliklari ve yengeçler yasiyor. Trekking yapanlarin yaklasik 3 saatini alan vadi akan görkemli selaleleriyle görülmeye deger bir doga harikasi olarak yerli yabanci turistlerin ugrak yeri haline gelecek.

Emecik Kanyonu yapilacak proje ile daha verimli hale getirilecek. Doga harikasi Emecik Kanyonu tesadüfen 2015 yilinda bölgedeki bir çobanin koyunlarinin buraya kaçmasi ile yapilana arama çalismalarinda tesadüfen bulundugu belirtildi. Doga Turizmine kazandirilmak üzere hazirlanan projenin tanitimi için video görseli hazirlandi.
Kaynak: İHA