Baskan Yalçin Açiklamasi 'Alaybeyli'de Bir Hayali Gerçeklestirdik'

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, kirsal mahallelerden Alaybeyli’de yapilan pilav senliginde vatandaslarla bulustu. Baskan Yalçin burada yaptigi konusmada, “Alaybeyli’de bu senligi yaparak bir hayali gerçeklestirdik” dedi.

Baskan Yalçin Açiklamasi 'Alaybeyli'de Bir Hayali Gerçeklestirdik'
Miçkir mevkiinde düzenlenen senlige Baskan Yalçin’in yani sira, Ilçe Jandarma Komutani Kd. Bçvs. Ismail Bacaci, AK Parti Talas Ilçe Baskani Hasan Nuri Kus, MHP Talas Ilçe Mehmet Akbulut, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayida mahalle sakini katildi.

Büyüksehir Belediyesi Mehter Takimi’nin mini konseriyle baslayan senlik Kur’an-i Kerim tilaveti ile devam etti.

Programin açilis konusmasini yapan Alaybeyli Muhtari Ender Sahin, katilimcilara tesekkür ederek, “Bizleri onurlandirdiniz. Bu ilk bulusmamiz oluyor. Insallah devami gelecektir. Katilim beklentimizden daha fazla oldu. Uzaktan yakindan gelen herkesin ayagina saglik. Bu organizasyonu saglayan baska Mustafa Yalçin baskanimiz olmak üzere emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Baskanimizin hizmeti saymakla bitmez. Çok büyük katkilari var. Köylümüz adina kendisine sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin da, konusmasina mahallelinin geçmis bayramini tebrik edip Alaybeyli’nin kendileri için önemli oldugunu belirterek, “Elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz ama sizin su yaptiginiz hepsinden önemli. Bizim kültürümüzde silayi rahim diye bir kavram vardir. Birlik, beraberlik ve dayanisma içinde olmak demektir. Milli ve manevi olan bu örfümüze sahip çiktiginiz için çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Baskan Yalçin, senligin hayata geçmesiyle ilgili de, “Burada geçen yil ilkokul ögrencilerimizde agaçlandirma yaparken muhtarim bu hayalini dile getirmisti. Biz de elimizden geleni yapariz demistik. Bu yil ilki oldu. Allah tekrarini nasip etsin. Önemli olan devlet. Allah devlete zeval vermesin, devletimizi güçlü kilsin” açiklamasinda bulundu.

Alaybeyli’nin tarim ve hayvancilik faaliyetlerindeki yerine deginen Baskan Yalçin, “Bu çalismalarda Alaybeyli Talasimizda en ön siralarda. Sulu arazinin de çok olmasi önemli. Geçici tarim isçilerimiz için konteyner kent kuruyoruz. Bunun Kayseri’de örnegi yok. O vatandaslarimiz da bize hizmet ederken insani konfor içinde hizmet edecekler. Meclis üyemiz Çagri beyin de hazirladigi çalismayla güzel bir sosyal tesis yapacagiz. Insallah bu yil tamamlayacagiz. Bir baska projede eski okul binasini hanimlar için bir toplanti salonu ve ayni zamanda kurs merkezi olarak planladik. Bu çalismayi da bu yil tamamlayacagiz insallah. Yollarla ilgili yaptiklarimizi zaten biliyorsunuz. Siz burada oldugunuz, disardakiler de burayla irtibati kesmedigi sürece ne derseniz emriniz basimiz üstüne. Nice güzel günlerde bulusmak üzere” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan hazirlanan etli pilav ve ayrandan olusan ikramlar, senlige katilanlara dagitildi.
Kaynak: İHA