Ayvazoglu Uzungöl'de Esnaf Ve Turizmciler Ile Görüstü

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoglu Çaykara ilçesine gerçeklestirdigi ziyaret programinda Türkiye’nin ve bölgenin en önemli turizm merkezinden biri olan Uzungöl’de esnaf ve turizmcilerle görüstü.

Ayvazoglu Uzungöl'de Esnaf Ve Turizmciler Ile Görüstü
Ziyaret programina AK Parti Çaykara Ilçe Baskani Muhammet Selçuk, Çaykara Belediye Baskani Hanefi Tok, AK Parti Trabzon Il Yönetim Kurulu Üyesi Irfan Tiryaki ve partililer katildi.

Ziyaretlerinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Suudi Arabistan ve bölge ülkeleri ile yaptigi görüsmelerin olumlu neticeler verecegini ifade eden Milletvekili Ayvazoglu “Pandemi sürecinde yasanan ekonomik daralma ve seyahat kisitlamalari en çok turizm sektörünü olumsuz etkiledi. Bu süreçte esnafimizin yasamis oldugu tüm sorulari yakindan takip ederek devlet olarak önemli ekonomik destek paketleri açikladik. Pandemi sürecinin yol açtigi hasarlari en aza indirmek için elimizdeki tüm imkânlari seferber ettik” dedi.

Uzungöl’de faaliyet gösteren turizm isletmelerinin sorun ve taleplerini dinleyen Ayvazoglu “Uzungöl‘de yasanan sorun ve anlasmazliklarda çözümünün adresi yine AK Parti’dir. Türkiye’de sorun çözme kabiliyeti olan tek parti, AK Parti ‘dir. Çünkü, AK Parti sorunlari çözerken gelecekte olusabilecek problemleri de öngörebilen bir deneyime sahiptir. Bu sebeple sorunlari çözerken yeni bir sorunlarin temelini asla atmayacagiz” ifadelerini kullandi.

Uzungöl’de yasayan bölge insanlarinin ve isletme sahiplerinin yok sayilmamasi gerektiginin altini çizen Milletvekili Ayvazoglu konusmasina söyle devam etti:

“Biz Uzungöl’e su mantikla bakiyoruz; Uzungöl sehrimizin, ülkemizin ve dünyanin en önemli turizm merkezlerinden biri. Uzungöl hepimize ait bir deger. Bu hassasiyetle birlikte Uzungöl’de yasanan sorunlari Uzungöllülerin, buradaki isletmecilerin ve yerel dinamiklerin görüsleri dikkate alinarak çözülmesi gerekmektedir. Dünyadaki Uzungöl’e benzer turizm merkezlerinin de incelenerek bölgede yapilacak olan projelerin uygulanmasi noktasinda, ne sekilde hareket edilmesi gerektigi ve o bölgelerde çözüm yollarinin nasil bulundugu incelenmelidir. Yani Uzungöl’de bir proje yaparken dünyada bu tarz isler nasil yapiliyor ve biz bunu Uzungöl’e nasil uyarlariz seklinde bir çözüm arayis içerisine girmeliyiz. Uzungöl‘de yasayan ve burada ticari faaliyet yürüten vatandaslarimizin da memnuniyeti bizler için son derece önemlidir. Elbetteki herkesin istedigi olmayacaktir, lâkin mâkul beklentilerin gerçeklestirilmesi bizlerin, projeyi uygulayan kurum ve firmalarin asli görevlerinden biridir. Uzungöl’ü korurken orada yasayan insanlari yok saymak düsünülemez.”

Uzungöl’de taraflarin bir masa etrafinda toplanarak ortak çözüm yolu için görüsme gerçeklestirmesi gerektigini ifade eden Milletvekili Ayvazoglu “Uzungöl için yeniden bir araya gelmemiz gerektigini düsünüyorum. Oradaki vatandaslarimizin gönlünü almak, onlarin da rizasini kazanarak projeye uygulanabilir ölçekteki taleplerini dahil ederek yeni bir sayfa açmaliyiz. Bu konuda ben milletvekili olarak üzerime düsen sorumlulugu yerine getirmek adina gereken girisimleri baslatacagim. Bölgeye yapmis oldugum ziyarette; turizmcilerle, esnaflarla ve vatandaslarimizla görüstüm. Onlardan aldigim talepleri Sayin Bakanlarimiza ve ilgili kurumlarimiza aktararak görüsme talep edecegim. Insallah ortak bir kanaatle vatandaslarimizin memnuniyetini kazanarak Uzungöl’ü çok daha güzel bir sekilde dünya turizminin hizmetine sunacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA