Aksaray Jandarmadan Hava Destekli Denetim

Aksaray’da Il Jandarma Komutanligi 4 farkli noktada hava destekli trafik denetimi yapti.

Aksaray Jandarmadan Hava Destekli Denetim
Aksaray’da Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan turistik bölgeler basta olmak üzere trafik yogunlugunun arttigi 5 ayri noktada denetim yapildi. Karayollarinda ve turistik bölgelerin trafik yogunlugunda sorun yasanmamasi için siklastirilan denetimlerde jandarma ekipleri denetimlerini hem havadan hem de karadan sürdürüyor. Belirli turistik bölgelerde ve uygulama noktalarinda tüm tedbirleri alan ekiplere helikopterle havadan destek verildi.

Ihlara Vadisi, Belisirma, Selime Katedrali ve ayni güzergahta bulunan diger turistik bölgelere giden yollarda jandarma ekipleri araçlari tek tek durdurdu. Helikopter esliginde araçlar kilometrelerce uzaktan takip edilerek trafikte olumsuz davranista bulunan araç ve sürücüleri noktalardaki ekiplere bildirildi.

Noktalarda durdurulan araçlarda jandarma ekiplerince sürücülerin evraklari sorgulanirken, araçlarda yolcu olarak bulunan vatandaslarin Genel Bilgi Taramasi (GBT) yapildi. Turistik bölgeleri ziyarete gelen vatandaslara ve sürücülere emniyet kemerinin önemi anlatildi. Sürücü ve yolculara emniyet kemeri hakkinda uyarilar yapilirken, kural ihlali yapan sürücülere cezai islem uygulandi. Yaklasik 2 saat süren denetimler çerçevesinde 5 farkli noktada bin 500 araç denetlendi.
Kaynak: İHA