Selde Yikilan Köprü Üzerine Yaptiklari Ahsap Merdivenle Karsiya Geçiyorlar

Kastamonu’nun Küre ilçesinde köylüler, selde yikilan köprü üzerine yaptiklari ahsap merdiven ile karsiya geçiyor.

Selde Yikilan Köprü Üzerine Yaptiklari Ahsap Merdivenle Karsiya Geçiyorlar
Kastamonu’nun Küre ilçesinde kar sularinin erimesi ve ardindan saganak yagis sonucu çayin su seviyesinin yükselmesi sebebiyle geçici yapilan menfez köprüler yikildi. Köylüler, Küre ilçesinin Güllüce köyü, Basören köyü ve Topçu köyü ile devaminda Inebolu ilçesini Çaykiyi, Çaydüzü ve Özlüce köyüne ulasimin saglanmasi amaciyla menfezlerden yapilan geçici köprülerin kullanilamaz hale geldigini söyledi.



Küre ilçesinde Inebolu’nun Özlüce köyüne baglanan Karacehennem Bogazi Çayi’nda su seviyesindeki artis sonucu geçici yapilan köprüler zarar gördü. Köprülerdeki hasar nedeniyle köy ve mahallelere ulasim saglanamiyor. Köylüler, kendi imkanlariyla selde bir kismi yikilan ve su debisinin halen kuvvetli oldugu Küre ilçesi ile Topçu köyüne ulasimin saglandigi köprü üzerine ahsaptan merdiven yapti. Köylüler, tehlikeye ragmen bu ahsap merdiveni kullanarak karsiya geçiyor.

“Yikilan köprüden kendimiz agaç ile geçici geçis sagladik”

Son yasanan sel ile birlikte köprünün ayaklarinin yikildigini belirten Ünlü, “Geçici olarak köprünün üzerine agaç merdiven yaptik. Menfezlerin yikilmasiyla köprünün ortasi göçtü. Bunun bir kismini da su alip götürdü. Araç ile geçis zaten yok, yayaya da uygun degil ama biz kendimiz agaç ile geçici geçis sagladik” diye konustu.



“Küre’den köyümüze kadar 7 tane köprümüz yikildi”

Son yasanan selde 7 tane köprünün yikildigini anlatan Topçu Köyü Muhtari Ünlü, “Su anda benim bildigim Küre’den bizim köyümüze kadar 7 tane köprü yikildi. Bu köprülerin yapilmasini rica ediyoruz. Çünkü bizim gençlerimiz gurbetçi, insaatlarda çalisiyor. Köyümüzde hayvancilikla ugrasanlar var. Biz köyümüzü terk etmedik, nüfusumuz kalabalik. Topçu köyünde 450 nüfus bulunuyor. Toplamda 107 hane civarinda oturulan evimiz var. Küre’nin en büyük köylerinden bir tanesi oluyor” dedi.

Kaynak: İHA