Polisler Hem Çiçek Dagitti Hem De KADES'i Hatirlatti

Aksaray Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, Anneler Günü dolayisiyla sokak sokak gezerek annelere çiçek dagitip, anlamli sözlerle günlerini kutlarken, Içisleri Bakanliginin KADES uygulamasini tanitti.

Polisler Hem Çiçek Dagitti Hem De KADES'i Hatirlatti
Il Emniyet Müdürlügüne bagli Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü ekipleri Anneler Günü dolayisiyla kent merkezinde dolasarak annelere çiçek dagitti.

Anneler Gününe özel etkinlik çerçevesinde sokak sokak gezerek durdurduklari her kadina anlamli sözler söyleyen ekipler günlerini kutladiklari annelere çiçek verdikten sonra hatira fotograflari çekildi. Polisleri karsisinda görünce kimi anneler duygu olu anlar yasarken, kimi anneler de polislere övgü dolu sözlerle gururlarini paylastilar. Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü ekipleri ayni zamanda sokakta karsilastiklari erkeklere merhum sanatçi Neset Ertas’in, "Anneler insandir. Bizler insanogluyuz" sözleri ile kadinlara karsi davranislarla ilgili nasihatlerde bulundu. Polis ekipleri tarafindan kadina siddetle mücadele çerçevesinde ise Içisleri Bakanligi’nin mobil uygulamasi olan Kadin Destek Uygulamasi (KADES) hatirlatildi. Polis ekipleri KADES’i hem kadinlara hem de erkeklere tanitirken, uygulamanin nasil kullanildigi ve ne sartlarda kullanilacagi anlatilarak hatirlatildi. Vatandaslar Anneler Gününe özel yapilan etkinligi memnuniyetle karsilarken, polislere tesekkür etti.

Çalisirken birden polislerle karsilastigini ve mutlu oldugunu belirten Sevil Sevinç (45), "Tesekkür ediyoruz hepsine, bizleri unutmadiklari için. Insallah Allah onlara da basari verir. Allah basari versin, yol açikligi versin. Sürpriz oldu aslinda hiç beklemiyorduk. Çalisirken yakalandik. Çok da güzel oldu aslinda emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz" dedi.

Polislerin jesti karsisinda duygulanan Emine Demir (46) ise, "Memurlarimizin böyle güzel bir günde annelerimizi düsünmesi gerçekten çok güzel, rabbim onlari korusun. Gerçekten duygulandim. Güzel bir sey çok mutlu oldum. Bir de anne olarak çok mutlu oldum" diye konustu.

Kaynak: İHA