Piyanist Tuluyhan Ugurlu, Anadolu'nun 10 Bin Yilini Anlatacak

Dünyaca ünlü piyanist-besteci Tuluyhan Ugurlu, Adana’da “Günes Ülke Anadolu” isimli eserini seslendirecek.

Piyanist Tuluyhan Ugurlu, Anadolu'nun 10 Bin Yilini Anlatacak
Ugurlu, 12 Mayis Persembe günü saat 20:30’da Adana Büyüksehir Belediyesi Tiyatro Salonundaki konserinde seslendirecegi “Günes Ülke Anadolu” isimli eserinde, müzik ve görüntülerle yasadigimiz topraklarin on binlerce yillik tarihini, kültürünü, efsanelerini anlatiyor. Sanatçi eserinde Anadolu topraklarinda yasayan tüm uygarliklarin bize ait oldugunu söylerken, “Anadolu insaninin genetik bilgeligi bu tarihsel zenginlik, çok kültürlülükten gelir” dedi.

Tuluyhan Ugurlu’nun yöresel müziklerle harmanladigi bestelerini seslendirecegi eserinin bölümleri söyle:

"Günes Ülke Anadolu, Hititler ve Truva Uygarliklari, Anadolu Kültürünün Temel Taslari, Anadolu’da Zulüm ve Yeni Bir Uygarlik: Roma/Bizans, Selçuklular: Sadelik Içinde Bilgelik, Osmanlilar: Güç ve Sefkat Imparatorlugu, Cumhuriyet ve Ölümsüz Bir Liderin Hikayesi."

Tuluyhan Ugurlu, Günes Ülke Anadolu isimli eserini Adana’da ilk kez seslendirecek. Sanatçi, eseri hakkinda sunlari söyledi:

“Günes Ülke Anadolu en sevdigim eserlerimden biridir. Üzerinde dogup büyüdügümüz bu topraklar, binlerce yil içinde dünya tarihinin en büyük uygarliklarini barindirmis, her gelen kültürün birbirinin üzerine insa edildigi kainati aydinlatan topraklardir. Eski Misir’da Anadolu’ya Günes Bahçesi derlermis. Misirli bilginler, kendilerini gelistirmek için Anadolu’ya gelip, bilgilerini burada tazelerlermis. Bazilarimiz bu topraklardaki uygarliklari ayristirmaya çalissalar da Anadolu kültürü bir bütündür. Hititler de bizimdir, Sümerler de Frikya, Lidya, Likya, Bizans da bizimdir. Bu kültürlerin üzerine kurulan Selçuklu ve Osmanli Devletleri de bizimdir. Büyük Atatürk’ün kurdugu Cumhuriyetimiz de 10.000 yillik bu kültür hazinesini kucaklamaktadir. Eger yasadigimiz topraklarda var olmus kültürleri birbirinden ayirmadan sahiplenirsek, ne kadar önemli bir bilgi hazinesi üzerinde yasadigimizi anlar ve topraklarimizin degerini daha iyi kavrariz. Her zaman bulusmaktan mutluluk duydugum Adanali sanatseverlerle bu güzel konserimde birlikte olmak, birlikte düsünmek, hep birlikte bir sanat ve kültür sölenini yasamak beni sonsuz mutlu edecektir.”
Kaynak: İHA