Kastamonu Valiligi Açiklamasi 'Selde 15 Köprü Zarar Gördü'

Kastamonu Valiligi, Bozkurt ilçesinde Ezine Çayi’nin su seviyesinin yükselmesi üzerine geçici köprülerin tedbir amaçli kapatildigini ve il genelinde 15 geçici menfez köprünün yikildigini açikladi.

Kastamonu Valiligi Açiklamasi 'Selde 15 Köprü Zarar Gördü'
Kastamonu Valiligi’nden yapilan yazili açiklamada, derelerdeki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Çatalzeytin’de 6, Inebolu’da 1, Bozkurt ve Küre’de 4’er olmak üzere il genelinde 15 geçici köprünün zarar gördügü belirtildi. Açiklamada, “Daha önce ihalesi gerçeklestirilen kalici köprülerin yapim süreci devam ediyor. Suyun debisinin düsmesiyle birlikte gerekli çalismalar süratli sekilde yapilip, bozulan büz, menfez köprülerin onarimi gerçeklestirilecektir. Bu süreçte vatandasimizin magdur olmamasi için gereken her türlü tedbir valiligimiz ve kaymakamliklarimizca alinmaktadir” denildi.

“Çatalzeytin’de 6 köprü yikildi, 5 köye ulasim saglanmiyor”

Çatalzeytin Kaymakamligi’nin sosyal medya hesabindan yapilan açiklamada ise asiri yagistan dolayi meydana gelen selde 9 köprünün yikildigi, 26 köyün yolunun kapandigi, vatandaslarin evlerinden tahliye edildigi yönündeki haberlerin gerçegi yansitmadigi kaydedildi. Yapilan açiklamada, “Çatalzeytin ilçesinde 11 Agustos 2021 tarihindeki sel afetinden sonra yikilan köprülerin yerine menfezlerle yapilan geçici köprülerden 6’si 6 Mayis’ta baslayan asiri yagisin etkisiyle yikilmis, 5 köyümüzün yolu kapanmistir. Bu asamada tahliye edilen hiçbir ev bulunmamaktadir. Suyun debisinin düsmesiyle bozulan geçici menfez köprülerin onarimi süratle yapilacaktir. Bu süreçte vatandaslarimizin magduriyet yasamamasi için gereken her türlü tedbir alinmistir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA