Kandilli 'De Kadinlar Anneler Gününde Doyasiya Eglendi

Zonguldak’in Eregli ilçesine bagli Kandilli Belediye Baskani Mustafa Aydin beldedeki kadinlara yönelik Anneler Günü nedeniyle eglence düzenledi.

Kandilli 'De Kadinlar Anneler Gününde Doyasiya Eglendi
Kandilli Belediye Baskani Mustafa Aydin Kandilli beldesindeki kadinlara yönelik Anneler Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Etkinlige esi Senay Aydin ile birlikte katilan Baskan Mustafa Aydin, gecede yaptigi konusmada annelerin öneminin tarif edilemeyecegini söyledi.

Aydin gecede yaptigi konusmada “ Anneler bugün aslina bakarsaniz üzerine konusulmasi en kolay aslinda da en zor olan gün çünkü anneyi anlatmanin bir anlami, sözcügü yok. Anne demek dirilis demek, yeniden dogus demek, hayata bakis demek, yasam sevinci demek. Kisacasi anne varsa umut var, her zaman içinde yasam sevinci var demektir. Ben size anneyi anlatamam, çünkü sizler zaten annesiniz, sizlerin ve tüm dünya annelerine sükranlarimi sunuyorum. anneler gününüz kutlu olsun" dedi

Zonguldak CHP Zonguldak il kadin kollari baskani ve ayni zamanda avukat olan Merve Kir etkinlikte kadin haklari ile ilgili bilgiler verdi. Kir kadinlarin her kosullarda erkeklerle esit oldugunu belirterek haklarinin neler oldugu noktasinda bilgiler verdi.

Kdz. Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik’in esi ve kadin kooperatifi Baskani Neriman Posbiyik kurduklari kadin kooperatifi ile 25 kadina istihdam sagladigini söyledi.

Yapilan konusmalarin ardindan kadinlar fabrika orkestra esliginde gönüllerince eglendiler.
Kaynak: İHA