Gümeli Hidrellez Senlikleri Büyük Ilgi Gördü

Zonguldak’in Alapli ilçesi Gümeli Belediyesi ile Gümeli Yardimlasma ve Kültür Dernegi tarafindan her yil geleneksel olarak düzenlenen Hidirellez senlikleri büyük ilgi gördü.

Gümeli Hidrellez Senlikleri Büyük Ilgi Gördü
Gümeli beldesi meydaninda düzenlenen Hidirellez senlikleri, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Gümeli Belediye Baskani Ahmet Saydam’in açilis konusmasi ile starti verilen senlikler vatandasa coskulu anlar yasatti. Programda konusan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, "Bugün iki güzel etkinlik dolayisiyla bir aradayiz. Bunlardan birisi Hidrellez etkinligi, digeri de beldemizin merkez cemevinin açilisi. Her ikisi de beldemizin bir degeridir. Hidrellez Anadolu’da, Orta Asya’da, Orta Dogu’da uzun süreden beri baharin, bereketin gelis simgesi olarak kutlanan bir senliktir. Hidrellez gününde degisik dilekler tutulur, degisik etkinliklerle yeni bir baslangica sahitlik yapmaya baslanir. Iste biz de bugün bunu burada yapiyoruz. Beldemiz basta olmak üzere ülkemizin, tüm insanligin iyilige, güzellige, kardeslige, onun bir adimi olmasini diliyoruz bugünün" dedi.

Gümeli Belediye Baskani Ahmet Saydam ise, göreve geldikleri ilk günden bu yana Gümeli beldesinin daha fazla hizmet alabilmesi için var güçleri ile çalistiklarini ifade ederek, beldenin daha fazla hizmet alabilmesi için bundan sonra da ayni özveri ve gayretle çalisacaklarini söyledi.

Baskan Saydam, dünyada bahar bayrami olarak kutlanan Hidirellez’in ayri bir önemi oldugunu ifade ederek, "Türk dünyasinda bilinen ve kutlanan bahar bayramidir. Milletlerin sosyal olusumunda kültür degerlerinin yeri büyüktür. Toplumu olusturan unsurlarin basinda toplumu baglayan sevgi, saygi, gelenek görenek ve inançlar gelir. Hidirellez bizlere her mevsim kültürümüze sahip çikmayi, birlik ve beraberligi, saygiyi hatirlatan bir bahar bayramidir. Hidirellez nebi ile Ilyas’in kardesligidir. Biri karada, digeri de denizde insanlarin yardimina, yetis çagrimiza gelip imdadina yetisenlerdir. Tüm inançlarda kabul gördügü gibi sikintiya düsen, darda zorda kalanlarin yardimina giden, insanlarin sikintidan halkla halk olandir. Gümeli beldesi, yesili, dogasi, ormani, yaylari ve dünyanin en yasli porsuk agacinin hayat buldugu baharin simgesi olan Hidirellez’in anlam ve önemini simgeleyen özel bir cografyadir. Gümeli tam Hidirellez’in kendisidir. Tekrar bu inanci yasayan ve yasatan tüm halkimizin Hidirellez’i mutlu ve kutlu olsun, Hizir yoldasiniz olsun. Insallah bir dahaki seneye daha güzel etkinliklerimiz olacak" dedi.

Konusmalarin ardindan Gümeli beldesine maddi ve manevi olarak destek veren kisilere plaket takdim edildi. Hidrellez Bahar Senlikleri’ne Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Alapli Kaymakami Vedat Yilmaz, belediye baskanlari, dernek ve oda baskanlari ile çok sayida vatandas katildi.

Gençlerin semah gösterisi sundugu senliklerde halaylar çeken ve oynayan vatandaslar doyasiya eglendi. Senliklere katilanlara çesitli ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: İHA