Gaziantep Yeni Karavan Alanina Kavusuyor

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Alleben Göleti kiyisinda sürdürdügü yeni karavan alani insaa çalismalarinda sona geldi. Yapilan hazirliklari yerinde inceleyen Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, “1 ay sonra karavan turizminde ‘Bende varim’ diyenleri Gaziantep’e bekliyoruz” dedi.

Gaziantep Yeni Karavan Alanina Kavusuyor


Gaziantep’te Alleben Göleti kiyisinda, 10 bin metrekare alana kurulan, 45 karavani ayni anda misafir edebilecek sekilde insaa edilen alan 1 ay sonra hizmete açilacak. Kovid-19 salgini sonrasi turizm sektöründe yeni yükselen trend olan karavan turizminde Gazi sehrin tercih edilen noktalardan biri olmasi için yatirimlarini sürdüren Büyüksehir Belediyesi, Alleben Göleti kenarinda yaptigi karavan parki alaninin yogun ilgi görmesi üzerine karsi tarafinda yeni alan için hazirliklari tamamladi. 35 karavanin geldigi 10 karavanin ise kiralik olarak bulunacagi 45 karavanlik alan için geri sayim basladi.



Tesiste her sey düsünüldü

Turistlerin doga ile iç içe olacagi, doga manzarasiyla keyifli zaman geçirecekleri yeni tesiste ihtiyaçlarin tamami düsünüldü. Alanda Misafirlerin gri ve pis sularini deplase edecekleri altyapi tamamlandi. Elektrik ve su sistemlerinden yararlanmalari için karavan parklarinin basina ilgili üniteler yerlestirildi. Ayrica 45 karavana hizmet edecek ortak mutfak alani, banyo, bulasikhane ve büfenin bulundugu açik kapali binalar olacak.

Alana ziyarette bulunan ve çalismalari yerinde gören Baskan Fatma Sahin, yeni tesisin Yesil Gaziantep’i yansitan muhtesem bir manzarasi oldugunu aktardi.

Sahin, pandemi sonrasi turizmde yapilmasi gerekenler için düzenledikleri çalistaylarda doga, dogallik, deneyimleme, karavan ve kanyon turizminin yükselen deger olacaginin anlasildigi belirterek, “Turizm için en güzel yeri Alleben Göleti’nin çevresi olarak gördük. Burada dogal bir güzellik var. Elimizdeki imkanlarla karavan turizmi için altyapiyi hemen olusturduk. Baktik ki bütün dünyadan büyük bir ilgi büyük bir memnuniyet var. Geçen geldigimizde Londra’dan bir ekibin oldugunu gördük, geçen hafta bayram dolayisiyla doluydu ve Italyanlar gelmisti. Buraya gelenler sehre iniyor, alisveris yapiyor, müzelerimizi geziyor, sehri taniyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA