Gara Sehidinin Annesi Emine Kaya Açiklamasi 'Bayram Da, Anneler Günü De Zehir Oldu'

Terör örgütü PKK mensuplari tarafindan kaçirilip 6 yil iskence gördükten sonra Gara’da sehit edilen polis memuru Vedat Kaya’nin annesi Emine Kaya, Anneler Günü ve bayramin kendisi için zehir oldugunu söyledi.

Gara Sehidinin Annesi Emine Kaya Açiklamasi 'Bayram Da, Anneler Günü De Zehir Oldu'
Mardin’de yasayan Emine Kaya’nin oglu polis memuru Vedat Kaya, terör örgütü PKK mensuplari tarafindan kaçirilip 6 yil iskence gördükten sonra Gara’da sehit edildi. Sehidin annesi Emine Kaya, bayramin ve Anneler Günü’nün zehir oldugunu ifade etti.

Anan Kaya, oglunun kaçirilmadan önceki son Anneler Günü’nde kendisine hediye aldigi duali kolyeyi ise hala boynunda tasidigini kaydetti.



"7 senedir oglumun sesini duymadim"

5 oglu, 3 kizi oldugunu anlatan Emine Kaya, kendisi için Anneler Günü’nün olmadigini dile getirdi. Kaya, “6 sene iskence gördü. Ben de 6 sene burada iskence gördüm. Çok aci çekiyorum. Anneler Günü’nde beni ariyordu. ‘Anne, nasilsin, iyi misin?’ diye soruyordu. Hediye getirirdi. 6 sene terör örgütünün elinde kaldi. PKK terör örgütü ona iskence yapti. Oglumun yoklugunda ben de burada iskence gördüm. Anneler Günü bana zehir oldu. Bayram zehir oldu. Ne yapacagimi bilmiyorum. Çok aci çekiyorum. En son Anneler Günü’nde bana bir kolye, bir de esarp aldi. Kolyesi hala boynumda. 7 sene önce bu kolyeyi getirdi, hala boynumda. O zaman ‘Anne, sen nasilsin, iyi misin?’ dedi.

Hediyesini getirdi ama 7 senedir hiç sesini duymadim. Ne yapacagim, bayram bayram degildir, Anneler Günü degildir. Zehir oldu bize" dedi.

Kuzey Irak’taki Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafindan magarada tutulan 13 sivil vatandas 13 Subat 2021 tarihinde sehit edilmisti.
Kaynak: İHA