Evlat Yolu Bekleyen Anne, Bir 'Anneler Günü'ne Daha Gözü Yasli Girdi

Evladi terör örgütü PKK tarafindan elleri baglanarak kaçirilan Vanli anne Nazli Sancar, bir Anneler Günü’ne daha gözü yasli girdi.

Evlat Yolu Bekleyen Anne, Bir 'Anneler Günü'ne Daha Gözü Yasli Girdi
Evlatlari terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilan ailelerin Diyarbakir’da baslattigi eylemin ardindan Van’daki aileler de HDP il binasi önündeki eylemlerini sürdürüyor. Ilk olarak Diyarbakir’da eylemlere katilan Vanli anne Nazli Sancar, yasadigi sehirde de eylem baslatti. Van’da her hafta eylemlerini sürdüren Nazli Sancar (40), yaklasik 11 yil önce elleri baglanarak kaçirilan kizi Seyma için mücadele veriyor. Kizi ve kaçirilan diger çocuklar için mücadele eden anne Sancar, bu Anneler Günü’nü de buruk geçiriyor.

“Seyma’nin geldigi gün, benim için Anneler Günü’dür”

IHA muhabirine konusan anne Nazli Sancar, PKK’li teröristlerin 11 yil önce kizinin ellerini baglayarak zorla daga kaçirdigini animsatti. Bir Anneler Günü’nün daha kendisi için buruk geçtigini ifade eden anne Sancar, “Bizler ‘Anneler Günü’ olmayan anneleriz. Her yil Anneler Günü’nde ilk kizim Seyma bana çiçek alip getirirdi. Bu yüzden 11 yildir diger çocuklarimin Anneler Günü’mü kutlamasina izin vermedim. Seyma’nin geldigi gün, benim için Anneler Günü’dür. Bu HDP ve PKK’lilar bizden ne istiyor? 12-13 yasindaki çocuklari daga kaçirarak ölüme mahkum ediyor” dedi.



“Kizimin ‘anne’ deyisini özledim”

PKK terör örgütünün 11 yildir evladini kendisinden kopardigini dile getiren anne Sancar, “Benim evladimi versinler ve ben sadece evladim olan Seyma’mi istiyorum. Kizimin bana ‘anne’ deyisini özledim. Bana sarilmasini istiyorum, kokusunu özledim. Onlar çocuk katilidirler, onlar bebek katilidirler, onlar benim Seyma’min katilidirler. 11 yildir evladina hasret bir anneyim. Rabbim hakkimizi onlara birakmasin. Ama Rabbimin izniyle, devletimizin gücüyle hepimiz evlatlarimiza kavusacagiz” diye konustu.



“Kandil’in kapilarini biz anneler kapatacagiz”

Anneler Günü’nde ablalarindan dolayi annelerinin gününü kutlayamadiklarini ifade eden Seyda Sancar ise, “Ablam Seyma olmadigi için annemizin gününü kutlayamadik. Ablamdan sonra annemin hiçbir zaman Anneler Günü olmadi. Seyma ablam gittiginden beri yüregimiz aci içerisindedir. Kandil’in kapilarini biz anneler kapatacagiz. Bugüne kadar yanimizda olan herkese sonsuz tesekkürlerimizi sunariz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA