Ev Sahibi Olmayi Hayal Ettiler, 60 Milyon Lira Dolandirildilar

Gaziantep’te bir insaat firmasinin ayni daireyi çok sayida kisiye satarak yüzlerce kisiyi yaklasik 60 milyon lira dolandirdigini iddia eden vatandaslar, kendilerine "Biz de dolandirildik" diyen sirket sahiplerinin ellerini kollarini sallayarak disarida gezdigini belirttiler.

Ev Sahibi Olmayi Hayal Ettiler, 60 Milyon Lira Dolandirildilar
Gaziantep’te faaliyet gösteren bir insaat firmasinin yapimi devam eden konut projelerinde her bir daireyi çok sayida kisiye satarak yüzlerce kisiyi yaklasik 60 milyon lira dolandirdigini iddia eden vatandaslar basin açiklamasi düzenledi.

Insaat firmasinin dolandirdigi iddia edilen yaklasik 100 kisi, Demokrasi Meydani’nda bir araya geldi. Ev sahibi olma hayaliyle basvurduklari firmaya yüzbinlerce lira kaptiran vatandaslar, sirketin daireleri çok sayida kisiye sattigini söyledi.

“Adalet isteriz” slogani atan magdur vatandaslar, Gaziantep Cumhuriyet Bassavciligi’nin yürüttügü sorusturmanin agir ilerledigini belirterek, sirket sahiplerinin disarida ellerini kollarini sallayarak gezmesini hazmedemediklerini söyledi.



“Sirket sahipleri de bize ‘dolandirildik’ diyor”

Magdurlar adina basin açiklamasi yapan Haci Çiçek, Yükselis Turan Yatirim’in kendilerini 4 yil önceden kandirmaya basladigini ancak dolandirildiklarini 1 yil önce kadar ögrendiklerini öne sürdü. Sirketin Beylerbeyi ve Yeditepe’de baslattigi insaat temellerini göstererek insanlardan pesinat topladigini savunan Çiçek, “O projelerden insanlar ev satin aliyor. Pesinat olarak 100-200 bin lira arasinda para aliyor. Evini, arabasini, arazisini ve altinlarini satip bu firmaya ödeyen insanlar var. Bunun karsiliginda firma ev verecegini söylüyor. Biz 7 ay önce dolandirildigimizi anladik. Çünkü insaat bir türlü ilerlemiyor. Daire teslimi yapilmiyor. Biz bunu görünce süphelenmeye basladik. Ofislere gittik. O ara insanlar sirketin ofislerinin önünde tanisarak dolandirildigini anliyor. Bu defa hakkimiz olan evlerimizi talep ettik. Sirket sahibi Turan Geçit ve Sedat Demir, ‘Biz de dolandirildik, paramiz yok’ diyor. Hepimiz magduruz. 300’e yakin magdur var. Ortada 60 milyon lira bir para var” ifadelerini kullandi.

“Sirket sahipleri paramizi disarida gezerek yiyorlar”

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ile Vali Davut Gül’den destek beklediklerini ifade eden Çiçek, “4 ay önce sayin valimiz bizi makaminda agirladi. Bizi cumhuriyet bassavciligina yönlendirdi. Biz de gidip basvurumuzu yaptik ama 4 ayda tek bir adim ilerleme kaydedilmedi. Magdurlar olarak özel avukatta tuttuk. Avukatimiz savcilara sürecin hizlanmasi için uyari yapiyor ama hareket yok. Sirket sahipleri Turan Geçit ve Sedat Demir, çok rahat bir sekilde geziyorlar. Sosyal medya hesabindan paramizi nasil yediklerini paylasiyorlar. Biz de devlete ve adalete güveniyoruz. Ancak bizim sabrimiz tasmak üzere, devlet bize sahip çiksin” diye konustu.

Kaynak: İHA