Zonguldak'ta 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Uygulamasi

Içisleri Bakanliginin "Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik " uygulamasi kapsaminda Zonguldak’ta birçok noktada Vali Tutulmaz’in katilimiyla etkinlik düzenlendi. Uygulama kapsaminda Vali Tutulmaz, araçlari tek tek durdurarak sürücüleri ve yolculari uyardi.

Zonguldak'ta 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Uygulamasi
Trafik Güvenligi Eylem Plani Uygulamasi dogrultusunda; Düzenli ve güvenli bir trafik ortaminin saglanmasi, trafik konusunda toplumsal farkindaligin arttirilmasi, trafik güvenligi konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yürütülmesi amaciyla Karayolu Trafik Haftasi etkinlikleri kapsaminda “Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik " uygulamasi yapildi. Vali Tutulmaz, araçlari tek tek durdurarak sürücüleri uyardi

Vatandaslarin kurallara uyulmasi noktasinda dikkat çekmek amaciyla bu etkinligin düzenlendigini ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz, “2021 - 2023 yillarini kapsayacak sekilde karayolu güvenligini saglayacak bir eylem plani hazirlandi. Bu eylem plani içerisinde trafik güvenligi, yayalarimizin güvenligi konusunda çesitli etkinlikler yapiyoruz. Mayis ayinin ilk haftasi Karayolu Trafik Güvenligi Günü olarak kutlaniyor. Yine bu haftadan baslayarak kara yolu güvenligi ile ilgili çesitli etkiler yapilacak. Bugünde yaya güvenligi ile ilgili önceligimiz 5 adimda güvenli trafik mottusu ile çikiyoruz. Ilk adim olarak yaya, yaya yolunda yürüyecek. Ikinci önceligimiz yayalara görülebilir olacak. Yola birden atlamayacak. Üçünde adim trafik isiklari takibi yapilacak. Dördüncü adimimiz vatandaslarimiz yaya geçidini kullanarak karsiya geçmeye çalisacak. Birde yayalarimiz yoldan geçerken baska isle ugrasmayacak yola odaklanacak. Simdiye kadar soförler, sürücüler ile ilgili etkinlik yaptik burada yayalar ile ilgili. Öncelikle güvenligimizi almamiz gerekiyor. Bununda en büyük faktörü dikkatten geçiyor. Bugüne kadar yaya öncelikli kampanyalarimizda önemli bir verim aldik. Ancak hal bazi sürücülerimizin yaya önceligine riayet etmedigini görüyoruz. Ekiplerimiz bununla ilgili denetimlerini sürdürüyor. Önemli olan vatandaslarimizin bilinçlenmesi. Yayalarimizin vatandaslarimizin güvenligi arttirmak için bilinçli olmamiz lazim” dedi.

“Hedefimiz sifir kaza sifir can kaybi”

Bu zamana kadar yürütülen kampanyalardan olumlu sonuçlar aldiklarini sözlerine ekleyen Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, “Bu kampanyalardan olumlu dönüsler aldik. Bakanligimizin açikladigi rakamlara göre bu bayramda kaza sayilarinda yüzde 50 azalma ölümlerde yüzde 58 azalma meydana geldi. Bizim hedefimiz sifir kaza sifir can kaybidir. Hedefimiz budur hepimiz bu konuda üzerimize düseni yapmaliyiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA