Zonguldak'ta 1. Romanlar Hidirellez Senligi Yapildi

Zonguldak Roman Dernegi tarafindan 1. Hidrellez senligi Alapli Sarikadi Köyü Meydani’nda gerçeklestirildi.

Zonguldak'ta 1. Romanlar Hidirellez Senligi Yapildi
Etkinlige, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Milletvekilleri, Alapli Kaymakami Vedat Yilmaz, Roman dernegi baskanlari ve çok sayida vatandas katildi.

Senligi açilis konusmasi yapan Zonguldak Roman Dernegi Baskani Riza Demir, “Biz Zonguldak Bölgesi Roman Dernek Baskan olarak bugünden itibaren Hidirellez Senligi’ni baslatiyoruz. Daha sonraki yillarda da ayni sekilde Zonguldak Bölgesinin farki ilçelerinde her yil yapacagiz" diye konustu.

Alapli Sarikadi Muhtari Ahmet Kandemir ise “Ilkini gerçeklestirdigimiz 1. Romanlar Hidirellez Senligi’ni sölen havasinda gerçeklestirmenin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

Kandemir “Köyümüz Sarikadi olarak ilk defa Roman vatandaslarimizla güzel bir etkinlik yapmanin heyecanini yasiyoruz. Hidirellez’i böyle dolu dolu Roman hemserilerimizle kutlamak bizler için son derece önemlidir. Biz farkliliklari en büyük zenginlik olarak gören bir anlayisi savunuyoruz” dedi.

Etkinliklerin bundan böyle devam geleneksel hale getireceklerinin altini çizen Kandemir, “Biz bundan sonra da Roman hemserilerimizle bir arada olarak bu tür etkinliklere imza atmaya devam edecegiz. Geleneksel hale getirecegimiz bu tür organizasyonlarla senlik havasinda nice Hidirellezlerde birlikte olacagiz. Bizlerin senligi yapmamiza katki veren Roman hemserilerimize tesekkür ederiz” diye konustu.

Hidrellez senliginde yerel sanatçi Sevinç Demircan ile Soner Kaymaz ve Gökhan Namli sahne aldilar. Hareketli oyun havalari ile Romanlar doyasiya eglendiler.
Kaynak: İHA