Yunusemre'de Yol Gösterici Trafik Denetimi

Içisleri Bakanligi’nca gönderilen Trafik Haftasi Genelgesi çerçevesinde Manisa’nin Yunusemre ilçesinde jandarma tarafindan vatandaslara yol gösterici trafik denetimi gerçeklestirildi.

Yunusemre'de Yol Gösterici Trafik Denetimi
‘Yayalar için 5 adimda güvenli trafik’ mottosunun (slogan) etkin olarak kullanilmasi ve tanitilmasi amaciyla ülke genelinde ve Muradiye-Manisa yolunda es zamanli olarak yayalara ve sürücülere yönelik bilgilendirme denetimi yapildi. Denetime Yunusemre Kaymakami Atilla Kantay, Yunusemre Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Hakan Gezgin ve jandarma trafik ekipleri katildi.

‘Yayalar için 5 adimda güvenli trafik’ afisleri duraklara asildi. Sürücüler özellikle yaya geçitlerinde geçerken yayalara yol vermeleri konusunda trafik ekipleri tarafindan bilgilendirildi. Kaymakam Kantay, sürücüleri emniyet kemeri takmalari konusunda uyarirken, emniyet kemeri takanlara tesekkür etti. Özellikle çocuklara ön koltuk yerine arka koltukta emniyet kemeri takilmasi gerektigini söyleyen Kaymakam Kantay çocuklara top, boyama kitabi ve boya kalemleri hediye etti.

"Trafik kazalari ve can kayiplari azaldi"

Yapilan çalisma hakkinda açiklamada bulunan Yunusemre Kaymakami Atilla Kantay, “Trafik denetimlerini vatandaslarin üzerinde denetimden ziyade yol gösterici faaliyetlerini sürdürmesinden bu yana trafik kazalarinda ve can kayiplarinda özellikle azalislarin oldugunu istatistikler gösteriyor. Bizde bundan çok büyük memnuniyet duyduk. Örnegin son Ramazan Bayramimizda yüzde 61 oraninda can kaybi azaldi. Trafik kazalari da azaldi. Bizlerde bayram dönüsü ve bayrama gidislerde bulundugumuz bölgede bu kontrolleri yaptik. Bizler çok memnun olduk, aileler çok memnu oldu. Git gide, emniyet kemeri takma, can güvenligi, trafik güvenligi, yayalar konusunda ülkemiz güzel ilerlemeler kaydediyor. Insallah daha güzel günler görecegiz. Bu güzel uygulamalarin devamini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA