Van'da 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Uygulamasi Yapildi

Van Valisi ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, bu yil trafik can ve mal kayiplarinin bir önceki yilara oranla düstügünü belirterek, “Trafikte can ve mal kayiplarini minimum düzeye indirmemiz gerekiyor” dedi.

Van'da 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Uygulamasi Yapildi
Van’da 7-13 Mayis Karayolu Trafik Haftasi etkinlikleri çerçevesinde "Yayalar için 5 adimda güvenli trafik" sloganiyla bir uygulama yapildi. Van Valisi ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in baskanliginda, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Bekmez ile çok sayida trafik polisi personelinin katilimiyla uygulama gerçeklestirildi.

Iskele Caddesi Atatürk Anadolu Lisesi önünde gerçeklestirilen uygulamada trafik polisi yelegi giyen Vali Bilmez, sürücülere trafik kurallari ve emniyet kemeri konusunda uyarilarda bulunurken, yayalara da yaya geçidini kullanmalari konusunda bilgilendirdi.

“Bu konuda hep birlikte el ele vermeliyiz”

Uygulama sonrasi konusan Vali Mehmet Emin Bilmez, bugün saat 11.00’de tüm Türkiye’de oldugu gibi Van’da da trafikle ilgili bilgilendirmelerde bulunduklarini belirtti.

Trafikte her yil daha iyiye gitmek, can ve mal kayiplarini azaltmak için hem yaya hem de araç sürücülerinin dikkatli olmalari amaciyla kurallari hatirlattiklarini ifade eden Vali Bilmez, “Sürücülerin emniyet kemerlerini takmalari ve yayalarin 5 adimda güvenli yürüyüsü, görünür olmak, yaya geçitlerini kullanmak gibi konularda bir farkindalik çalismasi yaptik. Bizler de Iskele Caddesinde uygulamamizi yaptik. Hem yayalarimiza hem araç sürücülerimize kurallari anlattik. Bu yil trafik can ve mal kayiplari bir önceki yilara oranla düsüs oldu. Ancak hâlâ ciddi kayiplar var. Bu yüzden bu konuda hep birlikte el ele vermeliyiz. Trafikte can ve mal kayiplarini minimum düzeye indirmemiz gerekiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA