Vali Yavuz Açiklamasi 'Kocaeli Trafik Denetimlerinde Türkiye'de Ilk Sirada Yer Almaktadir'

KOCAELI – Kocaeli’de Trafik Haftasi çerçevesinde düzenlenen etkinlikte Vali Seddar Yavuz, vatandaslarin ve çocuklarin Trafik Haftasi’ni hediyelerle kutladi. Vali Yavuz, Kocaeli’nin trafik denetimlerinde Türkiye’de ilk sirada yer aldigini söyledi.

Vali Yavuz Açiklamasi 'Kocaeli Trafik Denetimlerinde Türkiye'de Ilk Sirada Yer Almaktadir'
Tüm illerde 7 ile 13 Mayis 2022 tarihleri arasinda “Karayolu Trafik Haftasi” etkinlikleri çerçevesinde, “Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik” uygulamasi yapildi. Kocaeli’de Vali Seddar Yavuz ve trafik ekiplerinin katilimi ile Cumhuriyet Bulvari’nda düzenlenen farkindalik etkinliginde çocuklara hediyeler verildi.

Etkinlikte konusan Vali Yavuz, 2020 yilina kiyasla 2021 yilinda denetimlerimiz yüzde 246 artis saglanmis olup, Kocaeli trafik denetimlerinde Türkiye’de ilk sirada yer almaktadir" dedi.

Gerçeklestirilen etkinlige Vali Yavuz’un yani sira, Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Yasar Çakmak, Kocaeli Emniyet Müdürü Veysal Tipioglu ve Kocaeli Jandarma Komutani Kidemli Albay Yavuz Selim Kapanci katildi.



“Kocaeli trafik denetimlerinde Türkiye’de ilk sirada yer almaktadir”

Trafik denetimlerinin 2020 yilina kiyasla 2021 yilinda yüzde 246 artis gösterdigini vurgulayan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Kocaeli trafik denetimlerinde Türkiye’de ilk sirada yer almaktadir. Hepinizin bildigi gibi Dünya Saglik Örgütü’nün yapmis oldugu arastirmalar neticesinde, emniyet kemeri kullanmanin trafik kazalarinda yasanan ölüm ve yaralanmalari en az yüzde elli oraninda azalttigi tartismasiz bilinen bir gerçektir. Valiligimizin koordinasyonunda gerek Emniyet Müdürlügü gerekse Jandarma Komutanligi emniyet kemeri kullanimi aliskanligi kazandirmak ve farkindalik olusturmak amaciyla emniyet kemeri denetimlerimiz ve yaya önceligi denetimlerimiz hiz kesmeden devam etmektedir. 2020 yilina kiyasla 2021 yilinda denetimlerimiz yüzde 246 artis saglanmis olup, Kocaeli trafik denetimlerinde Türkiye’de ilk sirada yer almaktadir. Hepimizin amaci can kayiplarini sifira indirmek ve yaralanmalari ortadan kaldirmak üzere tedbirleri almis bulunuyoruz. Bu çerçevede el ilanlari, reklam tabelalari ve sosyal medya mecralari valiligimizin koordinasyonunda takip edilmektedir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA