Ünlü Sanatçi Ismail Türüt'ten Ekrem Imamoglu'na Suç Duyurusu

Karadeniz müziginin sevilen sanatçisi Ismail Türüt, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun Karadeniz ziyaretinde çalan müzigin kendisine ait oldugunu söyleyerek "Avukatimla görüstüm. Davami açacagim. Telif hakki denen bir sey vardir" diye konustu.

Ünlü Sanatçi Ismail Türüt'ten Ekrem Imamoglu'na Suç Duyurusu
Konser için Zonguldak’a gelen ünlü sanatçi Ismail Türüt, 2014 seçimlerinde dönemin Ankara Belediye Baskan Adayi Melih Gökçek’e yazdigi "Millet Seni Seviyor. Adin da var markanda. Durmak yok yola devam, hükumet var arkanda’ sözlerinin Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’na uyarlandigini söyledi.

Imamoglu’nun Karadeniz ziyaretinde çalan müzigin sözlerinin "Millet seni seviyor. Adinda var markanda. Yürü baskanim yürü, Istanbul var arkanda’ seklinde degistirilerek vatandaslara dinletildigini söyleyen Ismail Türüt, "Ekrem Imamoglu beni ne aramis ne sormus. Yillar önceden tanidigim birisi. Benim parça kata külle ile uydurmayla yapilmaz. Avukatimla simdi görüstüm davami açacagim" diye konustu.

Ekrem Imamoglu’nun kendisini dahi aramadigini söyleyen Türüt, sözlerini söyle sürdürdü:

"Siyasetçilere seçim zamanlarinda böyle parçalar yapilir. Bu saygim var bende geçmiste yaptim. Istek üzerine partilere yaparsin, Basbakan’a yaparsin. Partilere yaparsin istek üzerine. Ben yillar önce Melih beye Ankara seçimlerinde bir parça yaptim. Ayni zamanda bir dostlugumda var. Bu parçayi birileri ayni sözlerimi ayni sekilde Ekrem Imamoglu’na uyarlamislar. Bu olmaz. Buna ben saygi göstermem. Katiyen. Ekrem Imamoglu beni ne aramis ne sormus. Yillar önceden tanidigim birisi. Benim parça Kate külle ile uydurmayla yapilmaz. Avukatimla simdi görüstüm davami açacagim. Bunda ayip ettiler. Parçamizi alip yapamazsiniz. Kim yaptiysa çakamazsin çaldirmazsin. Bana soracaksin. Burada bit emek vardir. Telif hakki denen bir sey vardir. Bana sorarsalar bir nezaketsizlik yapmam. Helali hos olsun diyecegim. Böyle bir sey yaptiysaniz mahkemeye katlanacaksiniz. Olmaz. Böyle bir sikintimiz oldu. Simdi avukatlara verdim görüsüyorlar. Benim parçam baskasinin uydurmasiyla sahneye çikamazsin. Dava açacagim kesinlikle. Ekrem degil babamin çocugu olsa tanimam. Yok böyle bir sey."

"Zonguldak’ta arama sene mesafe koydular"

Trabzonspor taraftari oldugunu ve Zonguldak’in da ikinci memleketi oldugunu söyleyen Ismail Türüt, " Ben Trabzonsporluyum. Yillardir gögsümü gere gere söyleyen birisiyim. Zonguldak bizim ikinci vatanimiz. Hangi kapiyi çalsam yemek verirler bize. Uzun yillar beni Zonguldak’a getirmediler. Beni getirmeyenler utansin. Ayip yani. Bu ülkede bir Ismail Türüt gerçegi var. Yalan dünyayi karislayan bir adam. Zonguldak’a 20 sene gelmedim ben. Ben selam vermeye Zonguldak’a geldim. Konserleri birileri yapar kurumlar yapar belediyeler yapar. Buradaki hemserilerimle Zonguldakli dostlarimla arama set çektiler. Mesafe koydular. Ama Trabzonlu dostlarimiz Trabzonspor için bizi bugünleri kavusturdular. Tesekkürler" diye konustu.

Kaynak: İHA