Türk Kizilay'dan Ögrencilere Ilk Yardim Egitimi

Türk Kizilay Manisa Subesi tarafindan, "Trafik ve Ilkyardim Haftasi" çerçevesinde ögrencilere temel ilk yardim egitimi verildi.

Türk Kizilay'dan Ögrencilere Ilk Yardim Egitimi
Sehzadeler ilçesindeki Gediz Ortaokulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Türk Kizilay Manisa Subesi Ilk Yardim Egitim Merkezi Mesul Müdürü Zeynep Nur Kahraman tarafindan, Acil Tedavi Tanimlari, Kanamalarda Ilk Yardim, Sara Krizi, Zehirlenme ve Solunum yolu tikanikligi konularinda egitim verildi.

Ilk Yardim Egitiminde ögrencilere, solunum yolu tikanmalarinda yapilmasi gereken "Heimlich" manevrasi da uygulamali olarak anlatildi.

Düzenlenen etkinlikte, Manisa Il Jandarma Komutanligi Trafik Tim Komutani Jandarma Astsubay Mert Dölek tarafindan, ögrencilere emniyet kemerinin önemi ve trafik kurallari hakkinda bilgilendirme yapilirken, Jandarma Köpek Timleri tarafindan, Narkotik köpegi ARYA ile gösteri yapildi.

Gediz Ortaokulu Müdürü Evren Arslan, Türk Kizilay Manisa Subesi ve Manisa Il Jandarma Komutanligi ekiplerine düzenlenen etkinlikten dolayi tesekkür etti.

Etkinlik sonrasinda, Türk Kizilay Manisa Subesi ve Jandarma ekipleri tarafindan ögrencilere yapboz ve boyama kitabi dagitildi.
Kaynak: İHA