Trabzon'da 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Etkinligi

Trabzon’da 7-13 Mayis Trafik Haftasi etkinlikleri çerçevesinde "Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik" sloganiyla uygulama yapildi.

Trabzon'da 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Etkinligi
7-13 Mayis Karayollari ve Trafik Haftasi etkinlikleri çerçevesinde, ülke genelinde es zamanli olarak tüm il ve ilçelerde gerçeklestirilen ’Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik’ uygulamasi Trabzon’da 15 Temmuz Sehitler ve Hürriyet Parki’nda yapildi. Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu’nun katildigi uygulamaya ’Trafik Dedektifi’ unvani verilen çocuklarda eslik etti. Etkinlikte emniyet kemeri simülasyon araci ile vatandaslar bilgilendirilirken, Trabzon Emniyet Müdürlügü ve Trabzon Il Jandarma Komutanligi ekiplerince çocuklara çesitli hediyelerin yani sira projeye iliskin bilgilerin yer aldigi brosürler dagitildi.

Alkollü araç kullanmanin neden oldugu tehlikelere dikkati çekebilmek amaciyla vatandaslara alkollü etkisi veren gözlügünde kullandirildigi uygulamada acikmalarda bulunan Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, “Bu hafta Karayollari Trafik Haftasi 7-13 Mayis tarihleri arasinda, bakanligimizi öncülügünde tüm il ve ilçelerimizde bu haftayi etkin bir sekilde kutlamaya çalisiyoruz. Jandarma ve emniyetimizin trafik ekipleri Meydan’da vatandasimizi bilinçlendirmek, toplumda duyarliligi artirma adina buradaki brosürler ve asimilasyon aracimiz ile duyarliligi en üst düzeye çikarmaya çalisiyoruz. Hepimizi zaman zaman derinden üzen ülkemizde trafik kazalari meydana geliyor. Aldigimiz tedbirlerle mümkün mertebe trafik kazalarimizi minimize etmek, can kaybini minimize adina bakanligimizin öncülügünde farkli aktiviteler yapmaya çalisiyoruz. Birçok yerde okullarimizda ögrencilerimizi de isin içine sokarak toplumumuzu bilinçlendirme adina yaptigimiz çalismalar var. Çünkü özellikle su tespit önemli yayalarin karistigi trafik kazalarinda yüzde 50’ye yakin yayalarin hatalarindan kaynaklanan kazalarin oldugu görülüyor. Bu yil Bakanligimizin gelistirdigi ‘Yayalar için 5 Adimda Güvenli Trafik’ mottosu olusturuldu. Temennimiz ülkemizde kazasiz belasiz bir yili geçirmek. Vatandaslarimizin da can ve mal kaybini en aza indirmek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA