Tarihi Yesilyurt Konaklari Konuklarini Agirladi

Tarihi Yesilyurt Konaklari, Gedik Kültür Merkezi ve Müzeleri gezen Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Mehmet Akif Üstündag ve Hava-Is Sendikasi Ankara Sube Baskani Soner Yigit, Yesilyurt’un geleneksel hayati, tarihi, kültürü ve gastronomisini ön plana çikarmak adina hizmete sunulan kültürel yatirimlarin her birinin ayri bir deger tasidigini söyledi.

Tarihi Yesilyurt Konaklari Konuklarini Agirladi
Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Mehmet Akif Üstündag ile birlikte Hava-Is Sendikasi Ankara Sube Baskani Soner Yigit, Yesilyurt’un tarihi bölgelerinden Çirmihti’da hizmete sunulan geleneksel konaklar, müzeler ve kültürel mekanlari incelediler.

Misafirleriyle yakindan ilgilenip, hizmete sunulan Tarihi Yesilyurt Konaklari, Gedik Kültür Merkezi ve Müzeleri tek tek gezdiren Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Yesilyurt’un tarihi, kültürü, gastronomisi, geleneksel hayati, sokak oyunlari ve kadim meslekleri hakkinda bilgiler paylasip, ilçenin tarihi ve kültürel hazinelerini ön plana çikarmak amaciyla hizmete sunulan yeni kültürel mekanlarin isleyisi, sergilenen nostaljik esyalar ve yöresel lezzetlerin cografi isaret tescil süreçlerini tüm boyutlariyla anlatti.

Yesilyurt’un tarihini ve kültürünü yasatmak adina hizmete sunulan kültürel ve sanatsal mekânlari çok begendiklerini ifade eden Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Mehmet Akif Üstündag ve Hava-Is Sendikasi Ankara Sube Baskani Soner Yigit, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’i tebrik ettiler. Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar ise Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Mehmet Akif Üstündag ve Hava-Is Sendikasi Ankara Sube Baskani Soner Yigit’i Tarihi Yesilyurt Konaklarinda agirlamaktan onur duyduklarini söyledi.



Yesilyurt’un turizmden hak ettigi payi alabilmesi için tarihi varliklarin korunmasi, sahiplenilmesi ve yasatilmasina çok büyük önem verdiklerini vurgulayan Çinar, “Ülke sporuna çok büyük katkilar sunan, Malatyali olmasindan her zaman iftihar ettigimiz, ülkemizin en basarili spor adamlarindan olan kiymetli hemserimiz Türkiye Voleybol Federasyonu Baskanimiz Sayin Mehmet Akif Üstündag ile Hava-Is Sendikasi Ankara Sube Baskani Soner Yigit’i misafir etmekten büyük bir memnuniyet duymaktayiz. Misafirlerimizle birlikte Gedik Kültür Merkezimizden baslayarak Oba Çadirimiz, tarihi Yesilyurt Konaklarimiz, Müzelerimiz ve ardindan yapimi devam eden Yesilyurt Güres Sahamizda incelemelerde bulunup, bölgede yürütülen bütün yatirimlar hakkinda detayli bilgiler aktardik. Misafirlerimizin gezi sirasindaki samimi ve güzel düsünceleri bizleri mutlu etmistir. Yesilyurt Belediyesi olarak ilçemizin tarihi zenginliklerinin bugünden gelecege tasinmasi için 2019 yilindaki seçimlerden bugüne kadar devasa yatirimlarda bulunup, çok önemli restorasyon projelerini hemserilerimizle bulusturduk. Çirmihti’yi yeni ve farkli projelerimizle cazibe merkezine dönüstürdük. Geleneksel konaklarimizi aslina uygun restore ettik, 8 farkli müze kurduk, sokak ve meydan sagliklastirmalariyla bölgenin çehresini degistirdik, güres sahamiz ve yeni sosyal tesislerimizin yapimi devam ediyor. Bir yandan fiziksel yatirimlarimiz diger taraftan yöresel lezzetlerimizin tescil süreçlerini tamamlamaya çalisiyoruz, her alanda çok aktif ve etkin hizmetler yürüterek bu bölgenin iç ve dis turizme hak ettigi payi alabilmesi için çok yogun çalisiyoruz. Pandemi sürecinin de büyük oranda ortadan kalkmasiyla birlikte özellikle yaz ayinda buraya çok yogun ilgi bekliyoruz, bizlerde tüm hazirliklarimizi tamamlayarak buraya gelecek olan yerli ve yabanci turistlerimizi en güzel sekilde agirlayacagiz. Lezzet Caddemiz, Konaklarimiz, Müzelerimiz ve Kültürel Mekanlarimizla tüm misafirlerimizin emrinde olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA