Nemrut Krater Gölünün Yolu Açiliyor

Bitlis’in Tatvan ilçesi sinirlari içinde bulunan Nemrut Krater Gölünün yolu Il Özel Idaresi ekipleri tarafindan açiliyor.

Nemrut Krater Gölünün Yolu Açiliyor
Il Özel Idaresi karla mücadele ekipleri kar kalinliginin yer yer 6 metreyi buldugu Nemrut Krater Gölü yolunun açilmasi için çalisma baslatti. Dün baslatilan çalismaya kar yagisindan dolayi ara verilmisti. Ancak bugün sabah saatlerinde baslatilan yol açma çalismasi aksam saatlerinde bitecegi bildirildi.

Kentin turizmine katki sunan gölün yolunu açmak için karla mücadele çalismalarina basladiklarini belirten Il Özel Idaresi Merkez Santiye Sefi Nail Asit, “Yolda kar kalinligi yer yer 6 metreyi buluyor. Söz konusu yolda baslayan karla mücadele çalismalarimiz bugün aksam saatlerinde göle varinca son bulacak. 2021-2022 yilinin son ayagi olan Nemrut Krater Gölünün yolunu dün açmaya basladik. Bugün itibari ile göle ulasmayi planliyoruz. Bugüne kadar 10 santiyede 50 personel ve 75 is makinesiyle 30 bin kilometreye yakin yol açtik. Tabi buda bize büyük bir külfete mal oldu. Simdiye kadar 700 bin litre yakit harcadik. Yolun tamaminda kar bulunmamakta ama yer yer karin oldugu yerlerde kar kalinligi 6 metreyi buluyor. Bugün aksama dogru insallah göle ulasacagiz. Kis boyunca simdiye kadar karin bize maliyeti ise yaklasik olarak 25 milyon TL oldu” dedi.

Kaynak: İHA