Kaymakam Çiçek Açiklamasi 'Trafikte Öncelik Yayanindir'

Kütahya’nin Emet ilçesinde 7-13 Mayis Trafik Haftasi nedeniyle Kaymakam Hasan Çiçek koordinesinde, “Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik” etkinligi düzenlendi.

Kaymakam Çiçek Açiklamasi 'Trafikte Öncelik Yayanindir'
Iç Isleri Bakanligi tarafindan 07-13 Mayis Trafik Haftasi dolayisiyla hayata geçirilen “Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik” mottosunun etkin olarak kullanilmasi ve tanitilmasi amaciyla tüm il ve ilçelerde es zamanli olarak düzenlenen trafik denetimi ilçede Kaymakam Hasan Çiçek koordinesinde Ashaboglu Ortaokulu önünde gerçeklestirildi.

Emniyet Müdürlügü ve Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerince Ashaboglu Ortaokulu önünde isiksiz yaya geçidinde yapilan “Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik” etkinligine Kaymakam Hasan Çiçek, Ilçe Emniyet Müdür vekili Mehmet Akbulut, Ilçe Jandarma Komutani Neset Öztürk ile Emniyet ve Jandarma personeli katildi.

Trafik denetimi sirasinda gerçeklestirilen etkinlikte, Kaymakam Hasan Çiçek ile birlikte Emniyet ve Jandarma personeli tarafindan vatandaslara ve sürücülere trafik kurallari ile ilgili bilgiler verildi, brosür dagitildi.

Etkinlik esnasinda araç sürücüleriyle kisa süreli konusma yapan Kaymakam Hasan Çiçek, “Içisleri Bakanligimiz tarafindan, “Öncelikle Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik” sloganiyla, 2022 yili “ Yaya Öncelikli Trafik “ yili ilan edilmis ve ülke genelinde farkindalik faaliyetleri yapilmasi için yil boyu devam edecek bir kampanya yapilmasi kararlastirilmistir. Bu nedenle Ilçe Kaymakami ve diger sorumlular, ilgililer olarak sahaya indik ve denetlemede, uyarida bulunuyoruz. Konu hakkinda yasal düzenlemeye uymaniz hususunda, hassas ve dikkatli olmanizi istiyorum “ dedi.



“Trafikte yaya geçisi üstünlügüne uygun bir yil olmasini temenni ediyorum”

Trafikte önceligin yayanin oldugunu ve trafikte yaya geçisi üstünlügüne uygun bir yil olmasini temenni ettigini söyleyen Kaymakam Çiçek, “Içisleri Bakanligimiz bugünün önemi ve konusuyla ilgili “Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik ve Öncelik Yayanindir“ sloganiyla sahaya inmemizi emretmistir ve biz bugün toplumsal farkindalik olusturmak, hem yayalarimizi, hem de sürücülerimizi bu konu hakkinda bilgilendirmek için bu uygulamayi gerçeklestirdik. Öncelik yayanindir ve trafikte yaya geçisi üstünlügüne uygun bir yil olmasini temenni ettigimi, hepinizin huzurunda ifade etmek isterim. Bu etkinlikte emegi geçenlere ayri ayri tesekkür ediyorum “ diye konustu.

Kaynak: İHA