Karavan Tutkunlari Battalgazi'ye Hayran Kaldi

Malatya’da ilk kez düzenlenen Ispendere Kamp Karavan Festivali’ne katilmak için Türkiye’nin dört bir yanindan Malatya’ya gelen karavan tutkunlari, Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de tarihi bir yolculuga çikti. Karavan tutkunlari, tarih baskenti Battalgazi’ye hayran kaldi.

Karavan Tutkunlari Battalgazi'ye Hayran Kaldi
Battalgazi Belediyesi ile Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu’nun is birliginde düzenlenen Ispendere Kamp Karavan Festivali için Malatya’ya gelen karavan tutkunlari, Battalgazi’deki tarihi mekanlari gezdi. Düzenlenen tur gezisi ile Battalgazi’de tarihi bir yolculuga çikan karavan tutkunlari, ilk olarak UNESCO Dünya Kültür Mirasi Kalici Listesi’nde bulunan Arslantepe Höyügü’nü gezdi. Anadolu’nun bilinen en eski sehir devletinin kuruldugu Arslantepe Höyügü’ne hayran kalan karavan tutkunlari, sonrasinda ise Eskimalatya’daki Namazgah, Kanli Kümbet, Poyraz Konagi Yasam Müzesi, Ulu Cami ve Tarihi Silahtar Mustafa Pasa Kervansaray’ini gezdi. Her bir karesinde tarihten izler bulunan Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de ani ölümsüzlestirmek isteyen karavan tutkunlari, bol bol fotograf çektirdi. Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, festivale katilan katilimcilar ile Tarihi Silahtar Mustafa Pasa Kervansarayi’nda çay sohbeti gerçeklestirdi.

“Battalgazi’ye hayran kaldim”

Ilçedeki tarihi mekanlara hayranligini gizlemeyen ünlü oyuncu Ilker Yigen, “Malatya’ya daha önce gelmistim ama Battalgazi’ye ilk gelisim. Battalgazi’ye hayran kaldim. Süper bir yer. Her bir karesinde tarihten izler var. Tarihinin yani sira yesil görüyorum ama tonu çok farkli. Esim Esra’ya diyorum ki ’Isviçre diyoruz yesili çok farki ama Malatya da öyle’. Yesilin her tonunun Malatya’da gördüm bizi acayip mutlu etti. Malatya’da doganin bu kadar korunmus olmasi ve insanlari sicakligi bizleri çok etkiledi açikçasi. Battalgazi bambaska bir yermis. Iyi ki geldim ve iyi ki Battalgazi Belediyesi böyle bir organizasyon düzenlemis. Tüm arkadaslarima özellikle tavsiye edecegim. Özellikle Dünya Mirasi Arslantepe Höyügü’ne bayildim. En çok merak ettigim sey ise su an bastigimiz yere kim basiyordu, kimler dolasiyordu. Burada tarihi degistiren bir takim olaylar yasanmis. Onlari düsünerek geziyorsunuz ve içinizde bir seyler anlamlaniyor, bir seyler sizi mutlu ediyor. Kazilar da devam ediyor galiba. Bence Arslantepe Höyügü Türkiye için önemli bir deger" dedi.



“Özellikle Arslantepe Höyügü’ne bayildim”

Festival için Istanbul’dan gelen Handan Yücel ise höyügü ilk defa ziyaret ettiginin altini çizerek, “Mükemmel bir festival ve mükemmel bir gezi. Battalgazi Belediyemize tesekkürlerimizi sunuyoruz. Festivalde her sey düsünülmüs. Bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Ilçemizde güzel bir tarih yolculuguna çiktik. Insanlik tarihinin nereden geldigini görebilmek çok güzel. Arslantepe’ye daha önce gelmedim, çok güzel ve ilginç seyler görüyoruz. Dünya Mirasi Arslantepe Höyügü’ne bayildim. Bu kadim ilçe birçok medeniyete ev sahipligi yapmis ve burada insanlik tarihinin daha ne kadar geriye gidecegini merak ediyorum. Burayi herkese tavsiye edecegim ve bir kez daha gelecegim" diye konustu.

Kaynak: İHA