Hakkari'de Yayalar Için Seferberlik

Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik’in katilimiyla trafik haftasi çerçevesinde, ’Yayalar için 5 adimda Güvenli Trafik’ etkinligine katilarak sürücü ve yayalara uyarilarda bulundu.

Hakkari'de Yayalar Için Seferberlik
Hakkari’nin belirli noktalarinda Vali Idris Akbiyik, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ahmet Kavukçu, Il Emniyet Müdürü Salavat Mete Pinar, Belediye Baskan Yardimcisi Hamit Zibek, Milli Egitim Müdürü Bilal Gür’ün katilimiyla kentte trafik haftasi çerçevesinde ’Yayalar için 5 Adimda Güvenli Trafik’ konulu denetim düzenlendi.

Uygulamada araçlar tek tek durduruldu ve sürücüler sözlü uyarilip brosür dagitildi. Hakkari’de trafik kazalarinin olmamasinin mutlulugunu yasadiklarini ifade eden Vali Akbiyik, yaya ve sürücülerin dikkatli olmasi konusunda uyarilarda bulundu. Vali Akbiyik, "Yaya yolunda illerle, yürürken yaya yolu ve banketi tercih edelim. Görünür olun, karanlikta açik renkli elbise giyelim ve isik tasiyalim. Trafik isiklarini takip et, isikli trafik cihazlarinin yerlerde isiklarin yönlendirilmesiyle hareket edelim. Yola odaklan, yoldayken trafige odaklanmak için cep telefonuna bakmayalim. kulaklik kullanmamaya özen gösterelim" dedi.

Vali Akbiyik, yolda geçen sürücülere trafik kurallar hakkinda bilgi verip kendilerine brosür dagitti.

Yolda geçen, ögretmen, ögrenci ve vatandaslarla da bir araya gelen Vali Akbiyik, trafik kurallari hakkinda kendilerine bilgi vererek, çocuklara oyuncak hediye etti.
Kaynak: İHA