Gediz'de Ögrenciler Türk Müslüman Bilim Adamlarini Tanittilar

Kütahya’nin Gediz Ilçesinde Atatürk Ortaokulu ögrencileri e-Twinning projesi çerçevesinde Türk Müslüman Bilim insanlarini tanittilar.

Gediz'de Ögrenciler Türk Müslüman Bilim Adamlarini Tanittilar
Teknoloji ve Tasarim ögretmeni Serpil Algün ve ögrencileri Türk Müslüman bilim adamlarini tanitmak amaciyla yaptiklari projede bilim insanlarinin kiligina girdiler. Ögrenciler ayrica okulun belirli bölgelerinde panolar hazirlayip, Türkçe ve Ingilizce videolar hazirladilar.

Altin çagin bilim insanlari e- twenning projesi ile yüzyillar öncesinde yasamis Türk Müslüman bilim insanlarimizi ve öncülük ettikleri bilim alanlarini tanittiklarini ifade eden Proje sorumlusu Serpil Algün; “Islamiyetin altin çagini yasadigi zamanlarda bilimin, arastirma ve incelemenin ne kadar önemli oldugunun üzerinde durup gözler önüne serilmesi ve bilimin her daim durmadan ilerledigini tarihe taniklik ederek gelistigini açiklamaya çalistik. Projede yer alan ögrencilerimiz projenin ilerleme sürecinde aktif rol oynayip hem ögrendiler hem eglendiler. Böylece bilgiyi unutulmaz bir yöntemle akillarda kalici olmasini sagladilar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA