Ercis'te 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Uygulamasi

Van’in Ercis ilçesinde ‘7-13 Mayis Trafik Haftasi’ nedeniyle düzenlenen etkinlikte sürücüler emniyet kemeri ve yaya geçidi hakkinda uyarildi.

Ercis'te 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Uygulamasi
Içisleri Bakanligi, "Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik" ana temali yeni bir kampanyayi ülke genelinde baslatti. Kaymakamlik önündeki yaya geçidinde "Yayalar için 5 adimda güvenli trafik" sloganiyla baslatilan bilgilendirme kampanyasina Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Nuri Mehmetbeyoglu, Ilçe Jandarma komutani Yarbay Mehmet Demir, ilçe Emniyet Müdürü Süleyman Trak, emniyet ve jandarma personeli katildi.

Türkiye genelinde 81 ilde es zamanli olarak karayolu trafik haftasi ve karayolu trafik güvenligi günü ’Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik’ uygulamasinda Kaymakam Mehmetbeyoglu, Jandarma komutani Yarbay Mehmet Demir, Emniyet Müdürü Süleyman Trak yaya geçidine çizgi boyamasi yaparak, sürücülerle sohbet edip brosür dagittilar.

Daha sonra yaya geçidinden geçerek yayalarla sohbet edip brosür dagittilar.

Kaymakam Mehmetbeyoglu, Içisleri Bakanligi’nin trafik kazalarinin önlenmesi için uzun süredir çesitli projeler yürüttügünü ifade ederek, "Bunun sonuçlarini da tüm Türkiye’de görüyoruz. En son bilindigi üzere bayramdaki trafik kazalarina bagli ölümler yüzde 61 oraninda azilmistir. Alinan tedbirler meyvesini veriyor. O tedbirlerden bir tanesi de yaya geçitleridir. Yaya geçitlerinde öncelik yayalarindir. Araçlar buna uyacak, yayalara yönelik kazalarda önlenmis olacaktir" dedi.

Kaynak: İHA