DPÜ'de Çizgi Film Animasyon Festivali Heyecani

Kütahya Dumlupinar Üniversitesinin (DPÜ), 25-27 Mayis tarihlerinde ilk kez uluslararasi düzeyde gerçeklestirilecek 15. Çizgi Film Animasyon Festivaline ev sahipligi yapacagi bildirildi.

DPÜ'de Çizgi Film Animasyon Festivali Heyecani
Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü tarafindan 25-27 Mayis 2022 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek olan uluslararasi katilimli 15. Çizgi Film Animasyon Festivali’ne alaninda uzman sanatçilar ve animasyon, oyun stüdyolari deneyimlerini paylasacak ve ögrenci çalismalarini degerlendirecek. 3 gün boyunca sürecek olan festivalde seminerler, atölye çalismalari ve söylesilerin yani sira Çizgi Film ve Animasyon Bölümü ögrencilerinin çalismalari da sergilenecek.

Festival, bu etkinliklere ek olarak, 2020 Erasmus+ KA203 programi dâhilinde Universite Aix-Marseille tarafindan yürütülen ve üniversitenin Lisansüstü Egitim Enstitüsü ve ULMER araciligiyla paydasi oldugu Erasmus+ Comix&Digital Projesi çerçevesinde 22-28 Mayis 2022 tarihleri arasinda es zamanli gerçeklestirilecek etkinliklere de ev sahipligi yapacak. Fransa, Italya, Ispanya’dan 14 uzman ve akademisyenin yani sira 28 ögrencinin katilacagi, Türkiye’den ise Çizgi Film ve Animasyon Bölümünden 8 ögrencinin de dahil olacagi atölye çalismalarinda spin-off gelistirilecek.

Güzel Sanatlar Fakültesinden konuyla ilgili yapilan açiklamada, 15. Uluslararasi Çizgi Film ve Animasyon Festivali ve Erasmus+ Comix&Digital Projesi ilgili daha ayrintili bilgiye anifest.dpu.edu.tr adresinden ulasabilecegi ve festival süresince yapilacak tüm etkinliklerin de bu adresten canli olarak yayinlanacaginin bilgisi verildi.

Kaynak: İHA